maanantai 7. joulukuuta 2009

The Gravedancers

Alkuperäinen nimi: The Gravedancers
Ohjaus: Mike Mendez
Käsikirjoitus: Brad Keene, Chris Skinner
Pääosissa: Dominic Purcell, Josie Maran, Clare Kramer
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2006

Kesto: 95 min

- You just can't find good paranormal help these days.

 
Harris, Kira ja Sid (Dominic Purcell, Josie Maran ja Marcus Thomas) ovat vanhoja kaveruksia, jotka ovat kokoontuneet yhteisen ystävänsä haudalle keskellä yötä. Hieman humaltuneina he sitten löytävät kortin, johon on kirjoitettu runo ja tämän runon sisällön innoittamina he tanssivat hautojen päällä samalla kun Sid lukee runoa. Hyvin pian he saavat huomata, että tämä olisi kannattanut jättää tekemättä...

En kovin suurin odotuksin lähtenyt katsomaan tätä kolmatta Dark Label -elokuvaa (järjestysnumeroltaan ensimmäinen), vaikka Dominic Purcellin (John Doe, Pako) esiintyminen alkuteksteissä hieman lisäsikin näitä odotuksia. Lopputuloksena The Gravedancers oli ihan ok elokuva, joka kyllä latistui loppua kohden mentäessä.

Alku ei luvannut hyvää, sillä ennen varsinaista tarinaa nähtiin pätkä jostain näkymättömästä kummituksesta, joka tappaa täysin tuntemattoman naisen ja tässä vaiheessa ajattelin elokuvan olevan täysi pannukakku; täysin näkymättömät viholliset jotenkin ei ideanakaan ole järin mielenkiintoinen, saati sitten valmiissa elokuvassa. Koko elokuvaa silmällä pitäen tällä alkuintrolla ei ollut mitään tekemistä loppuelokuvan kanssa, joten se olisi voitu hyvin jättää kokonaan pois. Varsinainen tarina sitten olikin lähinnä kauhuaineksilla ryyditetty trilleri, sillä hyvin pitkään kuului vain outoja ääniä, ovien avauksia ja muuta sellaista, ennen kuin pahat henget alkoivat kunnolla ilkeiksi. Jonkin verran pienimuotoisia juonenkäänteitäkin (esim. pääkallot) mukaan mahtui ja olin pitkään sitä mieltä, että tässähän on sellainen kolmen (ja puolen) pisteen leffa, vaikka nämä kummitukset olivatkin aika mielenkiinnottomia eikä lainkaan pelottavia. Sitten päästiin loppujaksoon, joka pilasi senkin vähän, mitä elokuva oli siihen asti tarjonnut. Nimittäin tämä autolla pakeneminen ja sitä seuraava kummituksen yllättävä kasvu joksikin jättiläismäiseksi hahmoksi teki lopusta täysin naurettavan aina kummituksen lopulliseen tuhoon asti.

Minua ilahdutti kovasti se seikka, että näyttelijät olivat keski-iän kynnyksellä olevia henkilöitä, mikä nosti elokuvan arvoa vähän minun silmissäni. Jälkeenpäin mietin hetken, miksi Purcell on lähtenyt tällaiseen tekeleeseen mukaan, mutta sitten tajusin, että eihän hän loppujen lopuksi olekaan kovin muuntautumiskykyinen näyttelijä (silti ihan ok), vaan hän on ilmeisesti osannut olla vain oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun suosikkisarjojen roolituksia on tehty. Muut näyttelijät eivät juuri olleet Purcellia huonompia tai parempia.

Pisteitä: 2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti