sunnuntai 13. joulukuuta 2009

8 legs - Kuoleman verkko

Alkuperäinen nimi: Arachnic
Ohjaus: Jack Sholder
Käsikirjoitus: Mark Sevi
Pääosissa: Chris Potter, Alex Reid, José Sancho
Valmistusmaa: Espanja
Ilmestymisvuosi: 2001
Kesto: 91 min
 
- Tell me, if you're not worry about anything, then why we're having a firepower over throwing a small country?
- More guns I have, safer I feel.
 
Mies tuodaan Guamilla sijaitsevaan sairaalaan, kun häntä puree syrjäisellä saarella jokin, mutta mikä? Tämän selvittämiseksi perustetaan retkikunta, jonka tehtävänä on saada vastaus tähän kysymykseen. Saarelle lähtijöiden kone hajoaa saarelle tullessa ja kone tekee pakkolaskun. Retkikunnan jäsenet syyttävät pakkolaskusta koneen kapteeni Merceriä (Alex Reid), mutta todellsuus on jotain muuta ja sen he saavat oppia kantapään kautta...

Pidin tuossa yhden päivän tauon Dark Label -elokuvien katselusta, mikä näin jälkikäteen hieman harmittaa, sillä nyt nämä elokuvat on katsottu vasta tiistaina maanantain sijaan. Harmitusta lisää tämä sarjan kahdeksas elokuva, josta ei saanut hyvää tekemälläkään. 8 legs - Kuoleman verkon käsikirjoituksessa on nimittäin ihan liikaa epäloogisuuksia, jotta tästä olisi voinut nauttia täysin rinnoin.

Tarinan alussa nähdään joku takaumajakso jostain puolinäkymättömästä jutusta, joka hajottaa suihkuhävittäjän ja tämän tehtyä pakkolaskun saarelle hävittäjän pilotti näkee jonkin niin ikään puolinäkymättömän avaruusolion, jonka jälkeen tuli sitten tämä hämähäkki. Okei, en tykkää oikein näistä näkymättömyysjutuista muutenkaan, mutta kun käydään varsinaisen tarinan kimppuun, niin siinä unohdetaan kaikki muut jutut alusta paitsi itse hämähäkki. Tämä oli elokuvan yksi suurista ongelmista. Toinen suuri ongelma liittyikin sitten tapaan, jolla retkikunta kohteli Merceriä pakkolaskun vuoksi, vaikka Mercer olikin pelastanut nämä kaikki, enkä todellakaan jaksanut olla kiinnostunut moisesta. Sitten kun hämähäkki tuli kuvioihin, niin homma menikin lähinnä pakenemiseksi ja satunnaisiksi ammuskeluiksi. En tajua sitä, että jos heillä oli tulivoimaa, niin mikseivät he kaikki ampuneet sitä hämähäkkiä kerralla, vaan pääasiassa vuoron perään yritettiin vähäsen ampua ja sitten juostiin taas pakoon. Kokonaisuus oli lopulta sen verran huono, että hyvä jos edes muistan, miten se päättyi. Kivojen tapahtumapaikkoijen vuoksi elokuvaa oli kuitenkin paikoittain ihan mukava seurata varsinkin ennen kuin hämähäkki tuli kunnolla kuvioihin, mutta eivät tapahtumapaikat tätä elokuvaa kuitenkaan pelastaneet.

Näyttelijät olivat yksiulotteisimpia pitkään aikaan ja siis varsinaisia puupökkelöitä koko sakki. Yhdestäkään hahmosta ei löytynyt minkäänlaista karismaa tai muuta mielenkiintoa, vaikka sinänsä monivärinen sakki saarelle lähti. Retkikunnan johtajaa tohtori Leonia näytellyt, Francon ajasta tuttu José Sancho sentään vähän yritti, mutta lopulta sekin kaatui siihen, että hänen hahmossaan tuntui olevan eloa vain sen ollessa pahalla päällä ja silloinkin tämä mielentila tuntui täysin teennäiseltä tai pikkupojan kiukuttelulta.

Pisteitä: 1,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti