lauantai 14. marraskuuta 2009

Beverly Hills 90210 - 7. kausi

Alkuperäinen nimi: Beverly Hills, 90210 - Season 7
Ohjaus: James Whitmore Jr., Jason Priestley, Anson Williams, ym.
Käsikirjoitus: Larry Mollin, Steve Wasserman, John Whelpley, ym.
Pääosissa: Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1997
Jaksojen määrä: 32

- Well, so much for the peace on earth.

- Well, this is Valerie and Kelly we're talking about. It's not as simple as the Middle East.

Beverly Hills 90210:n seitsemäs kausi julkaistiin melkein samaan aikaan Lostin viidennen kauden kanssa, joten siksikin on kestänyt näinkin kauan (peräti, mitä, kolme viikkoa?) tämän katsominen, mutta toisaalta sitten taas osasyynä on ollut itse sarja, jossa ei ihan samalla tavalla ole riittänyt imua kuin aiempina kausina, vaan mitäpä kaikkea kausi pitikään sisällään?

No, aloitetaan niin sanotuilla yleisillä asioilla. Kauden aikana muun muassa puuhaillaan musiikkibisneksessä, työskennellään tv:ssä, pelätään AIDSia, tehdään melkein tuhoisia kepposia, saadaan perinnöksi rahaa, taistellaan tulta vastaan, vaihdellaan lahjoja, plagioidaan kouluaineita ja taistellaan vanhoja vihollisia vastaan,  tavataan kampuksen aave, joudutaan niin häiriköinnin kohteeksi kuin myös panttivankidraaman keskelle, käytetään huumeita sekä majoitetaan karkulaisia. Jälleen kerran myös matkustellaan ja tällä kertaa liikutaan muun muassa Texasissa, Las Vegasissa sekä Hong Kongissa unohtamatta kuitenkaan sukulaisvierailuja. Yhdet valmistujaisetkin mahtuvat mukaan.

Mitä tulee ihmissuhteisiin, niin silläkin rintamalla tapahtui vaikka mitä: Nat ja Joan (Joe E. Tata ja Julie Parrish) menevät naimisiin, Valerie ja Kelly (Tiffani Amber Thiessen ja Jennie Garth) ovat vuorollaan raskaana, Brandon (Jason Priestley) tapaa uuden mielitietyn Tracyn (Jill Novick), Steven ja Claren (Ian Ziering ja Kathleen Robertson) suhde on yhtä ylä- ja alamäkeä, eikä Donnan ja Davidin (Tori Spelling ja Brian Austin Green) on/off-suhteestakaan tahdo ottaa aina selvää. Kauteen mahtuu tietenkin myös paljon muita ihmissuhdedraamoja, eikä eroiltakaan vältytä. Välillä ollaan kauhean vihaisia vanhemmille ja nouseepa esiin myös kipeitä asioita itse kunkin menneisyydestä. Myös vanhat parit lähentyvät toisiaaan ja mahtuupa kauteen ainakin yksi neitsyyden menetys.

Niin, kyllä tämä kausi jälleen tarjosi jos jonkinlaista tapahtumaa ja ei sillä, ihan kiva kausi tämäkin oli, mutta se jokin tästä nyt puuttui. Ehkä nämä näiden jutut ovat vain sen verran aikuisia, että se tietynlainen letkeys, jopa Steven toimissa, ja viattomuus on vähentynyt aikalailla, vaan nyt ongelmat tuntuvat kovin kypsiltä eikä "perinteiseltä" teinidraamalta, mikä ehkä hivenen laski intoa katsoa monta jaksoa putkeen. Kuitenkin kauteen mahtui niin liikuttavia kuin jännittäviäkin asioita, joita oli edelleen ihan kiva katsoa, kun vanhoja tuttuja nämä useimmat kuitenkin oli. Tällä kaudella tapahtui monet viimeisistä todellisista tapahtumista, joista minulla on ollut kunnon muistikuvia, jos nyt ei henkilöiden poistumisia/palaamisia tai (tulevia) työpaikkoja oteta lukuun. Itse asiassa vain yhden todellisen asian muistan lopuista kausista ja kaikki ne muut muistikuvat tuli tällä kaudella, kuten tämä AIDS-tapaus (kuten tämänkin muistin hieman väärin) ja Kellyn raskausepäilyjen alkamisen muistin peräti lähes repliikki repliikiltä, joskin tämänkin episodin muistin sijoittuvan seuraavan kauden alkuun. Jaksoja mahtui kauteen 32 ja saattoi olla ehkä hivenen liikaa. En tiedä oikein miksi, mutta mielestäni Steven ja Claren suhde on ollut koko sarjan kiinnostavin suhde ja olikin ikävä nähdä sen päättyminen tällä kaudella. Valerie puolestaan on yksi suosikkihahmoistani ikinä ja tällä kaudella hän oli aiempaakin narttumaisempi, mikä oli toisaalta positiivista, mutta jopa minä myönnän, että toivoin kauden lähetessä loppuaan, että Valerien suunnitelmat menee pyllylleen.

Näissä lopuissa kausissa on hyvää juuri se, etten muista näistä oikein yhtään mitään ja se myös tarkoittaa sitä, etten muista uusien hahmojen "turnauskestävyyttäkään" ja niinpä kuka tahansa uusista naamoista olisi periaatteessa jatkaa myös myöhemmille kausille. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan kauden mittaan nähdyt sivuosien esittäjätä myöskin jäivät sellaisiksi, eikä yhdestäkään siten tullutkaan vakihahmoa. Kauden päätteeksi sitten Clarea näytellyt Kathleen Robertson ilmeisesti lähti sitten pois sarjasta (asia, jonka muistin tapahtuvan vasta seuraavalla kaudella), mikä oli sääli.

Nyt on sitten hahmojen koulunkäynti ohi ja kyllä mä jäin pohtimaan, että onko nämä viimeiset kolme kautta "pelkkää" töissäoloa vai miten tämä tulee tästä jatkumaan. Toki muistan sen yhden työpaikan, mutta muuten kaikki tuntuu olevan täysin sumua. No, eiköhän asiaan saada valaistusta, kun seuraava kausi tulee DVD:lle, milloin se ikinä onkaan.

Pisteitä: 3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti