lauantai 31. lokakuuta 2009

M:I II - Vaarallinen tehtävä II

Alkuperäinen nimi: Mission: Impossible II
Ohjaus: John Woo
Käsikirjoitus: Richard Towne
Pääosissa: Tom Cruise, Dougray Scott, Thandie Newton
Valmistusmaa: Yhdysvallat, Saksa
Ilmestymisvuosi: 2000
Kesto: 118 min

- No. She's got no training for this kind of thing.

- What? To go to bed with a man and lie to him? She's a woman - she's got all the training she needs.

Tiedemies Nekhorvich (Rade Serbedzija) kuljettaa uutta vaarallista virusta Chimeraa, mutta ainoa, johon hän luottaa, on ystävänsä Ethan Hunt (Tom Cruise). Hunt on kuitenkin lomalla, joten IMF (Impossible Mission Force) käyttää sijaista Sean Ambrosea (Dougray Scott), joka käyttää Hunt-naamaria. Ambrose kuitenkin pettää koko IMF:n, tappaa Nekhorvichin ja vie virusnäytteet, mutta saakin sitten peräänsä oikean Ethan Huntin...

Ensimmäinen Vaarallinen tehtävä oli tiivistunnelmainen trilleri, josta ei yllätyksiä ja jännitystä puuttunut, mutta tähän elokuvaan konseptia oli muutettu rankalla kädellä. Niinpä M:I II - Vaarallinen tehtävä II tarjoaakin trillerin sijasta lähes parituntisen toimintapaketin, mutta lopputulos jäi kyllä vähän puolitiehen.

Agentilla on tehtävä, jonka puitteissa tapaa naisen, ja joka johdattaa hänet pahiksen luo. Pahis haluaa pahaa, joten Huntin on pysäytettävä hänet. Seuraa hurjia toimintakohtauksia, kunnes on vuorossa lopputaistelu, jonka agentti voittaa. Tarina siis on hyvin perinteinen toimintatarina, eikä juuri yllätyksiä tullut eteen, mitä nyt tuli välillä mietittyä, että kuka aina kulloinkin onkaan maskin takana. Okei, tusinatoiminnaksi tämä on kaiketi ihan ok, mutta se on silti tusinatoimintaa. Elokuvassa oli paljon lähes taiteellisia takaa-ajoja, ammuskeluja ja vaikka mitä juuri niin kuin John Woolta on totuttu näkemään, jopa kyyhkyset ovat jälleen mukana. Alun kalliokiipeily oli ihan vaikuttavan näköistä, varsinkin kun making of -pätkä antoi ymmärtää, että se tehtiin ihan aidolla tapahtumapaikalla ja Cruise itse hoiti kiipeilyn ilman turvavaljaita, mutta muuten ensimmäinen tunti elokuvasta tuntui aika pitkästyttävältä ja varsinkin tämä rakkaustarina oli aivan turha lisä koko juttuun. Toisella tunnilla John Woon taidot toimintakohtausten kuvaajana tulivat esiin, sillä onhan se myönnettävä, että paikoittain toiminta näytti todella kauniilta ja jälkimmäistä puoliskoa siten katsoikin paljon mieluummin. Siitä tosin pitää antaa miinusta, että Woo oli hidastanut Cruisen juoksemista ja oikealla vauhdilla sitä juoksua nähtiin ihan liian vähän. Olisin toivonut hieman traagisempaa loppua, mutta mitäpä sitä moisia, kun on haluttu kaiken päättyvän happy-happy, niin ei sitten. Niin ja vielä pitää antaa miinusta siitä alusta kuullusta tunnusmusiikista, josta ei Mission Impossible Themeä tunnistanut kuin hyvin hyvällä tahdolla.

No niin, puhutaanpa hetki Cruisesta. Cruisesta siksi, että muut näyttelijät jäivät totaalisesti Cruisen varjoon. Cruise on todella hyvä toimintatähti ja tämän DVD:n ekstrat paljastavat, että hän jopa teki monet stuntit itse, vaikkakaan ei ihan kaikkia. Tässäkin elokuvassa Cruise oli mies paikallaan ja roolihahmonsa täysin uskottava toimintahahmo. Sitä Cruisen juoksua tosiaan olisin kaivannut (normaalinopeudella) lisää. Niin ja Cruisen letti tässä elokuvassa: IHANA!

Pisteitä: 2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti