keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Kill Bill - Volume 2

Alkuperäinen nimi: Kill Bill: Vol. 2
Ohjaus: Quentin Tarantino
Käsikirjoitus: Quentin Tarantino
Pääosissa: Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2004

Kesto: 131 min

- You know. I couldn't believe it. You got him to make you a sword.
- It was easy. I just dropped your name, Bill.
- That'd do it.
 
Morsian (Uma Thurman) jatkaa kostoreissuaan. Hän on jo tappanut kaksi jäsentä Billin (David Carradine) ryhmästä ja kaksi on vielä jäljellä ja sitten on vielä itse Bill. Morsiamen seuraava kohde on Billin veli Budd (Michael Madsen), joka asuu keskellä ei mitään. Budd saa yliotteen Morsiamesta ja hautaa tämän elävältä, mutta Morsian ei todellakaan aio jäädä hautaansa...

Kuukauden WANHAna tuli katsottua ensimmäinen Kill Bill, ja koska tämä elokuva ei ole varsinaisesti jatko-osa, vaan "vain" saman elokuvan toinen osa, koin suorastaan velvollisuudekseni katsoa tämä elokuva (melkein) heti perään. Ensimmäisen osan arvostelussa totesin, että ihmettelen, miksi vain elokuvan ensimmäinen osa on 1001 elokuvaa -kirjassa ja nyt tämän toisen osan nähtyäni ihmettelen asiaa vielä enemmän, sillä Kill Bill: Vol. 2 oli paljon eheämpi kokonaisuus kuin ensimmäinen osa ja jäikin selkeästi plussan puolelle (vaikka totta puhuakseni en olisi tätäkään kirjaan heittänyt).

Toisin kuin ensimmäinen osa, tämä elokuva keskittyy enemmän itse tarinan kertomiseen kuin toimintaan, mikä sopi minulle paremmin kuin hyvin. Tässä osassa oli paljon hyviä dialogeja ja muutenkin kohtaukset maistuivat paremmin kuin ensimmäisessä osassa. Erityisen hyviä kohtauksia olivat nämä takaumajaksot hääkirkossa ja Pai Mein (Chia Hui Liu) luona. Sitten taas minusta se yksi lyhyt takauma sieltä koululuokasta oli ihan turha; tuntui kuin olisi haluttu alleviivata sitä, että nimenomaan Morsian on Beatrix, vaikka tämä oli itsestään selvää muutenkin. Mitä tulee tämän osan taistelukohtauksiin, niin Pai Mein ja Morsiamen välinen taistelu oli sitä samaa (tylsää) höttöä kuin edellisessäkin osassa, mutta sitten taas Morsiamen ja Ellen (Daryl Hannah) taistelu siellä Buddin asuntovaunussa oli ihan kivan näköistä; pääsyy tähän löytyi taistelutilan pienuudesta. Mitä tulee sitten lopputaisteluun Billin kanssa, niin aika antikliimaksi se oli, vaikkakaan ei yhtään yllättävä sellainen. Olihan se nimittäin selvää, että sitä yhtä iskua käytettäisiin jossain vaiheessa, kun siitä oli maininta aiemmin. Elokuvia ei pitäisi ottaa liian vakavasti, mutta silti en kyennyt olla välittämättä haudasta ylösnousemisen tapaa, sillä vaikka arkun saisikin rikottua, niin päällä oleva maamassa (tietääkseni) murskaisi rintakehän ja siten kaivautuminen ylös olisi lähestulkoon mahdotonta. Musiikki oli edelleen todella hyvää.

Uma Thurman oli jälleen kerran hyvä ja nyt hän mielestäni pääsi enemmän esille kuin ensimmäisessä osassa, sillä tässä osassa hänen kasvoillaan oli useammin jokin muu ilme kuin ”Hei, olen koulutettu tappaja, enkä sääli ketään” -ilme. David Carradine oli myöskin ihan ok, mutta tietty vähäeleisyys häntä vaivasi, mutta ei ärsyttävyyteen asti. Michael Madsen oli hauska Buddina.

Pisteitä: 3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti