sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Synttäritarjouksia

Vuodatus.net muisteloita:

Kuten Truman Show'n arvostelupostissa mainitsinkin, tänään tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun tuli aloitettua tämän blogin pitäminen, joten tätä täytyy juhlistaa tarjoamalla yhtä ja toista uutta tai vanhaa, vähän niin kuin kaikki kauppaketjut tekevät, kun viettävät synttäreitään. Mitäs kaikkea sitä onkaan sitten tarjolla?

Kuten tarkkaavaisimmat ovat saattaneet huomata, on ensimmäisenä tarjolla uusi osoite, joka kannattaa pistää hetimiten kirjanmerkkeihin tai johonkin. Ei sillä, etteikö vanhalla osoitteella (http://sivukatse.vuodatus.net) pääsisi vielä tänne, mutta en ole nyt ihan varma, onko tämä kuinka kauan jatkuva tilanne; ajatuksenani kun oli pitää tätä domainia "hamaan loppuun" asti. Muistan jo vuosi sitten haaveilleeni omasta domainista, mutta tuolloin tietoni blogitaivaasta olivat melko vähäiset, joten tuli perustettua tämä blogi suurin piirtein ensimmäiseen muistamaani blogipalveluun ja vielä vuosi sitten Vuodatuksella ei ollut tarjottavanaan omaa domainia, joten luovuin ajatuksesta vielä tuolloin. Täysin omin voimin perustettua blogiakaan en voinut tehdä, sillä minulla puuttui tarvittava tietämys moiseen. Niinpä nyt kun kesän aikana tuli mahdollisuus saada oma domain blogilleen niin, ettei tarvitse kantaa "vuodatus.netiä" osoitteessa, päätin tilata moisen sitten ja ajankohdaksi valitsin blogin syntymäpäivän. Tosin jouduin tilaamaan tämän osoitteen jo keskiviikkkona, kun ohjeissa sanottiin päälle kytkemisen voivan kestää muutamasta tunnista 72 tuntiin... ja sitten tässä oli vielä tämä seikka, että tämä syntymäpäivä osui sunnuntaille, mikä sekin olisi voinut tuoda omat viivytykset päälle kytkemisessä; mene ja tiedä. Kyllä mä myönnän, että vielä vähän enemmän olisin toivonut saavani .fi-päätteen, mutta .com on kuitenkin hyvä kakkosvaihtoehto ja mielestäni parempi kuin .net tai  .org.

Mitäs muuta tänään on tarjolla? No, niin ikään Truman Show'n arvostelussa siihen suuntaan mainitsin, niin nyt tällä blogilla on tarjottavanaan tasan 300 elokuva-arvostelua, jos laskuni pitävät paikkaansa. Alun perinhän mun oli tarkoitus antaa piupaut niin synttäripostaukselle kuin myös 300 elokuvan rajapyykin ylittämisestä kertovalle kirjoituksestakin, jolloin 300. arvostelemani elokuvakin olisi ollut jokin muu, mutta kun nämä kaksi asiaa sattuivat tapahtumaan samoihin aikoihin, niin en voinut sitten vastustaa kiusausta yhdistää näitä kahta asiaa. Viime viikollahan sanoin Painajaisia & Unikuvia -arvostelun yhteydessä, että elokuvien katselutahti saattaa heikentyä, mutta hyvin pian tuon kirjoituksen julkaisemisen jälkeen havaitsin tosiaan, että minulta puuttuu vain yhdeksän arvostelua kolmestasadasta, joten ajattelin, että teen kaikkeni, jotta saisin 300. arvostelun kirjoitettua juuri blogin syntymäpäiväksi... ja voin sanoa, ettei ollut ihan niin helppoa kuin mitä se paperilla kuulostaa, varsinkin kun on niin tv-ohjelmia, töitä ja vähän muitakin juttuja ollut tehtävänä (mm. matka Raumalle teatteria ja hyvää lätkää katsomaan). Mitä tulee sitten katsottujen (ja sitä myöten arvostelemieni) leffojen määrään, niin suoraan sanottuna olen vähän yllättynyt, että olen vuodessa ehtinyt katsomaan näinkin monta elokuvaa/tv-sarjaa (olen myös kuullut elämästä, mutta en ole vielä keksinyt, mitä se on). Jos nyt pitäisi veikkaus pistää, niin seuraavan vuoden aikana tuo katsottujen elokuvien määrä  nousee ehkä kahdellasadalla, korkeintaan 250:llä elokuvalla/tv-sarjalla, mutta saa nyt nähdä.

Tarjotaan nyt vielä vähän muutakin tietoa näistä elokuvien arvostelemisista. Tämä vuosi on ollut hyvinkin antoisa, vaikka välillä on ollut pieniä taukojakin elokuvien katselusta. Ehkä yhdessä tapauksessa tauko on johtunut siitä, etten jaksa kirjoittaa siitä sitten arvosteluja, mutta tämäkin tauko jäi silloin parin päivän mittaiseksi. Yleensä tauot ovat johtuneet pääosin siitä, että taukoa edeltävinä aikoina olen katsellut elokuvia sellaista tahtia, että on ollut pakko pitää ainakin osittaista taukoa itse elokuvista (ja jotkuthan taukoja on tullut matkustelemisten takiakin). Tällaiset tauot ovat lopultakin olleet lyhytaikaisia (max 2 viikkoa), mutta toisaalta ihan tarpeellisia yleisen jaksamisen kannalta. Silti en ole voinut välttyä ajattelemasta (vainoharhainen(ko) kun olen), että jos en ole viikkoon katsonut yhtään elokuvaa (ja siten arvostellut sitä), niin joku vielä ajattelisi minun lopettaneen blogin päivittämisen kokonaan, mutta näinhän ei ole ollut asian laita. Itse asiassa jos jossain vaiheessa tulisin siihen tulokseen, etten jaksaisi enää päivittää tätä, sanoisin sen kyllä ihan reilusti, joten jos sellaista ilmoitusta ei tule, niin voitte luottaa siihen, että minä vielä tänne kirjoittelisin.

Sanotaanpas vielä viisas sana sananen rakkaasta Project 1001 -urakasta. Kuten blogia selailemalla käy ilmi, niin nyt olen ehtinyt katsoa 1001 elokuvaa -kirjan omistamisen aikana kirjan elokuvista nyt 48 ja omistamistani "1001-elokuvista" on katsomatta vielä  about 25(?). Vaikka tarkoitukseni onkin ostaa vielä tämän vuoden puolella 25-30 1001-elokuvaa, niin täysin en taida päästä alkuvuodessa tavoitteeksi pistettyyn sataan elokuvaan tämän ekan vuoden aikana, mutta kuten tuolloin sanoin, niin eipä tämä niin suuri pettymys tule olemaan; kyllähän tässä vielä aikaa on. Tähän mennessä katsotut 1001-elokuvat ovat tarjonneet pääosin positiivisia kokemuksia, mutta joitakin pettymyksiäkin on kyllä tullut, joista itselleni suurimpana yllätyksenä Alfred Hitchcockin Rebekka; Hitchcockin elokuvien iso ystävä kun kuitenkin olen. Kuitenkin selvä positiivissävytteisyys on ymmärrettävää, sillä tässä vaiheessa olen lähinnä katsonut niitä 1001-elokuvia, joista olen jo etukäteen tiennyt pitäväni edes jossain määrin. Tällä hetkellä ostetuista, mutta katsomattomista elokuvistakin ainoa "mitä tässäkin nyt tulee" -fiilis on noussut ainoiastaan Tuulen viemää -elokuvasta, jota en ole nähnyt vielä kertaakaan, ja jonka ainakin toistaiseksi epäilen olevan turhan imelä minun makuuni ja ette tiedäkään, kuinka väärässä tahtoisin tämän asian kanssa olla. No, jää nähtäväksi.

Näin lopuksi tarjotaanpas hieman pohdintoja noista sivuista, joihin on linkit tuossa oikeassa laidassa. Kulutin juuri pitkän tovin muuttaen kaikki nuo linkit sopimaan uuden domainin kanssa ja oli kyllä sellainen projekti, johon en haluaisi lähteä uudestaan (hyvä motivaatio pitää tämä domain). Toki, vuodatus.netin kautta kyllä suoralinkitettiin (tai jotain) ne vanhat linkit toimimaan uuden domainin kanssa, mutta minä vain halusin jääräpäisesti, että jo se alkuperäinen linkki vie sivustakatsoja.comiin, eikä näyttäisi menenvän osoitteeseen sivukatse.vuodatus.netiin. Samoin tuli mieleen, että jossain vaiheessa täytyy jakaa ainakin aakkosjärjestyksessä oleva leffalista useampaan eri osaan esimerkiksi aakkosten mukaan (esimerkiksi A-N -kirjaimilla alkavat elokuvat omaan sivuun, O-Ö -leffat omaansa), kun elokuvia ilmestyy sivuille jatkuvasti vain lisää ja selkeyttäisi vähän tuota. Toinen mahdollisuus sitten olisi tehdä sivuista sellaisia, että kaikki arvostelut olisivat kyllä samalla sivulle, mutta tarjota sivun ylälaidasta "alalinkki" alempana oleviin kirjoituksiin niin, että elokuvat olisi jaoteltu niin, että kaikki samalla kirjaimella alkavat olisivat omassa ryppäässään ja sivun ylälaidassa olisi sitten linkki siihen ryhmään. Tämä jälkimmäinen juttu saattaa kyllä kaatua tietotaidon puutteeseen, mutta jälleen kerran: saa nyt nähdä. Kuitenkaan tämä jako-operaatio ei ole ihan vielä ajankohtainen, mutta tilannetta seurataan uudestaan viimeistään tuossa 100-200 seuraavan elokuvan jälkeen. Toki jos sinulle, uskollinen lukijani (heheh, pitipä napata Stephen Kingiltä tämä), tulee jotain muutosehdotuksia mieleen tai tuntuu siltä, että nykyisellään nuo sivujen (arvostelu)listat ovat liian tiiviissä paketissa, niin pistäkää vain viestiä; itse omistamieni elokuvien lista kyllä tulee pysymään yhtenä pitkänä listana.

Mut joo, näin päättyy tämä synttäriposti, jota olenkin tässä kirjoitellut melkein pari tuntia. Saa kommentoida.

T. Sivustakatsoja

PS. Sain muutama viikko sitten tällaisen bloginapin Päiväkävelyllä olevalta Päiviltä :Nyt tarkoituksena on tarjota bloginappi eteenpäin, mutta ennen kuin teen niin, niin haluan perustella päätökseni. Tuossa oikeassa laidassa on joukko leffablogeja, joita seuraan. Olen valinnut joukkoon vain ne blogit, joissa keskitytään lähestulkoon vain ja ainoastaan elokuviin (pienet ohi aiheen menemiset olen toki sallinut), mutta tuolla listalla ei ole kuitenkaan ihan kaikki seuraamani blogit, vaan siitä puuttuu pari blogia, joissa käsitellään elokuvien lisäksi myös paljon muuta ja nyt on aika palkita nuo pari listalta puuttuvaa (hyvää) blogia bloginapeilla ja tarjoan ohjeiden mukaan napit Mikaelan Field of Poppiesille sekä Sooloilijan Elämää ja elokuvaa -blogille, sillä ne todella mielestäni ansaitsevat tällaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti