lauantai 27. syyskuuta 2008

Alkulöpinöitä

Blogger edit.
Julkaistiin alun perin Vuodatus.netin puolella. Pistin tämän tänne lähinnä tunnesyistä, enkä viitsinyt poistaa edes viimeistä kappaletta. Se koski silloista blogin ulkoasua (hui kauhia, kun tekee pahaa edes muistella :D). Niin ja totta kai mä nykyään välttelen spoilereita enemmän, vaikken täysin irti niistä ole päässyt vieläkään.

TÄMÄ BLOGI SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!

Siinä on tämän kirjoituksen tärkein sisältö. Siinä on myös tärkein syy sille, miksi tämä blogi on ylipäätään perustettu. Halusin paikan, jossa voin puhua katsomistani elokuvista ilman, että joku suuttuu mahdollisista spoilereista, ja mikäs siihen olisi parempi paikka kuin  oma blogi. Olen jo pieniä arvostelupätkiä heitellyt eri foorumeille, mutta siellä on aina saanut vähän varoa sanojaan, ettei kerro jotain oleellista elokuvien juonista, joita joku ei olisi halunnut vielä tietää. Täällä voin rauhassa spoilailla, sillä kenenkään spoileja pelkäävän ei tarvitse lukea tätä blogia. Eli jos pelkäät spoilereita, pysy poissa!

Kuka on Sivustakatsoja? Sivustakatsoja on vain tyyppi, joka tykkää katsella ihan hirveästi elokuvia. Sivustakatsojalla on tietokantaan merkittynä tv-sarjoja, elokuvia ja musiikki-DVD:itä jo yli 210 ja vielä tietokannasta puuttuu noin viidenkymmenen omistamani elokuvan tiedot. Näistä noin 70 on vielä katsomatta. Elokuvia saattaa tulla ostettua yli kymmenen yhdellä kauppareissulla, vaikka aikaa niiden katsomiseen ei olisikaan. Iso osa omistamistani elokuvista on kauhuleffoja, joten katsonkin elokuvia siten pääosin pimeän aikaan, mikä luonnollisesti työssäkäyvänä syö paljon leffa-ajasta, varsinkin kun siihen lisää kaikki tv-ohjelmat, joita tapitan myös ahkerasti. Elokuvia en enää kovin usein katsele tv:n kautta, kun kaikki kiinnostavat elokuvat kuitenkin tulen jossain vaiheessa hankkimaan DVD:nä. Sen sijaan katson  elokuvat pääosin DVD:iltä tai elokuvateatterissa.

Entä mistä tulee nimi Sivustakatsoja? Ei siitä, että katsoisin elokuvia vain sivusilmällä samalla, kun vaikkapa surffailen netissä (kuten nyt, kun katson BB:tä boksilta). Ei, siitä nimi ei tule. Itse asiassa nimenomaan leffat katson tuosta nojatuolistani täysin ilman mitään muita häiriöitä, sillä juuri niin ne kuuluukin katsoa. Nimi Sivustakatsoja tuleekin enemmän juuri siitä, että olen leffaharrastajana tavallaan aika amatööri. En ole mikään ammattikriitikko, enkä sellaista pyri edes esittämään. En yritä kerätä mitään turhaakin turhaakin nippelitietoa (tosin ei minulla mikään niitä vastaankaan ole), enkä hirveästi keskitä huomiota lavasteisiin tai erikoistehosteisiin, elleivät ne ole erityisen huonoja (kuten elokuvassa Hopealuoti). Katson elokuvat vain sellaisenaan ja kirjoitan aika vapaamuotoisesti suoraan siitä, mitä elokuvasta jää mieleen. Elokuvasta saatan mainita käsikirjoituksen, ohjaajan ja näyttelijät, mutta kaikki muu on mulle toissijaista. Käsikirjoittajankin mainitsen itse jutussa yleensä vain, jos se on vaikuttanut jotenkin ostopäätökseen. Pisteytys toimii asteikolla 1-5 ja tarkoitus olisi katsoa vähintään kaksi leffaa per viikko, mutta tiedän jo nyt, ettei aina riitä aika edes siihen.

Näin loppuun vielä ilmoitus siitä, että tämä ulkoasu ei ole pysyvä. Yritän saada jossain vaiheessa saada tämän blogin ulkoasun mieleisekseni, mutta puutteellisen taidon vuoksi en tiedä, kuinka kauan siinä vielä menee. Tätä sivupohjatyyppiä tulen kuitenkin käyttämään lopullisessa ulkoasussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti