tiistai 4. elokuuta 2009

Winsor McCay and His Moving Comics

Alkuperäinen nimi: Winsor McCay, the Famous Cartoonist of the N.Y. Herald and His Moving Comics
Ohjaus: Winsor McCay, J. Stuart Blackton
Käsikirjoitus: Winsor McCay
Pääosissa: John Bunny, Winsor McCay, George McManus
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1911
Kesto: 7 min

Winsor McCoy sanoo pystyvänsä piirtämään 4000 piirrosta kuukaudessa ja muuttavansa ne liikkuvaan muotoon, ja tästä syystä hänelle nauretaan herrakerhossa. No, McCoy päättää näyttää, mistä päästä kana pissii, joten hän alkaa piirtää vimmatulla lailla. No, matkan varrelle mahtuu yksi jos toinenkin kommellus, mutta kun kuukausi on kulunut, Winsor McCoy pääsee näyttämään herrakerron jäsenille projektinsa.

Tämä filmi oli sinänsä ihan kiintoisa, vaikka alusta asti oli toki selvää, että Winsor McCoy näyttää epäilijöille närhenmunat. Jotenkin tämä niin sanottu välivaihe ei jaksanut oikein kiinnostaa, vaan alusta olisi voitu minun puolestani suoraan hypätä filmin loppuun. Tämä animaatio-osuus, joka nähtiin filmin päätteeksi, oli nimittäin ihan hauska tapaus, vaikka eipä sekään mitään ihmeellisyyksiä tarjonnut.

Itse rupesin filmiä katsellessa miettiä, että voiko kuukaudessa saada 4000 piirrosta tehtyä yksin ja käsin ilman nykyajan mukavuuksia, mutta sitten aloin laskea: Jos oletettaisiin, että McCoy piirtäisi joka päivä, niin yhdelle päivälle kertyisi jotakuinkin 133 piirrosta. Sitten jos ajateltaisiin, että McCoy piirtäisi päivässä kymmenen tunnin ajan, kertyisi yhdelle tunnille sellaiset 13,3 piirrosta, mikä tarkoittaisi, että reilussa neljässä minuutissa pitäisi saada yksi piirros valmiiksi, mikä ei varmastikaan ole temppu eikä mikään, jos kyseessä on taitava piirtäjä (kuten McCoyn kohdalla on) ja kun jotkut piirroksista koostuivat vain joistakin viivoista. Tosin kyllä mä silti mietin, eikö käsi ala krampata tuollaisen työtaakan edessä?

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti