sunnuntai 2. elokuuta 2009

Intohimojen labyrintti

Alkuperäinen nimi: Leberinto de pasiones
Ohjaus: Pedro Almodóvar
Käsikirjoitus: Pedro Almodóvar
Pääosissa: Cecilia Roth, Imanol Arias, Helga Liné
Valmistusmaa: Espanja
Ilmestymisvuosi: 1982

- Menin konsertin jälkeen orgioihin, mutta pystyin ajattelemaan vain sinua.

Nymfomaani Sexilia (Cecilia Roth) vaihtaa miestä kuin paitaa ja harrastaa jopa ryhmäseksiä. Madridissa maanpaossa elävä Tiránin prinssi Riza Niro (Imanol Arias) puolestaan liikkuu tunnistamattomana Madridin homopiireissä. Rizan perässä ovat muslimiterroristit, joista yksi, Sadec (Antonio Banderas), rakastuu Rizaan. Vaatepesulassa työskentelevä Queti (Marta Fernández Muro) puolestaan joutuu tämän tästä mielenvikaisen isänsä raiskaamaksi, sillä tämä luulee tytärtään vaimokseen. Toraya (Helga Liné) on puolestaan opportunisti, joka yrittää päästä keinolla millä hyvänsä keisarinnaksi. Näiden henkilöiden elämät risteilevät ja kohtaavat sitten keskenään, mutta mikä mahtaakaan olla kaiken lopputulos?

Intohimojen labyrintti on Pedro Almodóvarin toinen suurelle yleisölle suunnattu elokuva, mutta silti elokuvasta oli havaittavissa aineksia, jotka ovat tulleet tutuiksi myöhemmissäkin Almodóvarin tuotoksista, mutta menestyselokuviensa tasolle Intohimojen labyrintti ei kuitenkaan ihan yllä, vaikka onkin ihan kelpo tuotos kuitenkin.

Tarina aaltoilee Almodóvarille tyypillisesti sinne tänne, mikä ei oikeastaan haitannut yhtään, sillä olihan se tiedossa, että juonenlangat nivotaan lopulta tavalla tai toisella yhteen. Tätä tarinan yhteenkutomista oli ihan kiva seurata, mutta seuraamista hieman heikensi se tosiseikka, ettei yksikään tarinan osa oikeastaan loistanut millään osa-alueella, mutta sitten taas ei yhdenkään hahmon tarina noussut juuri toista korkeammallekaan. No, ehkä Toraya-episodit olisi saanut jättää vielä vähemmälle, sillä hänessä ei oikein tahtonut riittää imua, vaikka sinänsä hänelläkin oli elokuvassa tietty tehtävä. Elokuvassa riitti kyllä hauskoja hetkiä, mutta loppujen lopuksi huumori oli enemmän piilotettu ominaisuus kuin kunnolla läsnä. Loppuratkaisua Torayan kannalta en täysin täysin käsittänyt, mutta noin muuten loppu oli ihan mieluisa ja hauska.

Näyttelemisestä ei sinänsä valittamista, mutta yksikään näyttelijöistä ei oikein loistanut millään saralla. Sellaista perusvahvaa näyttelemistä itse kultakin.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti