sunnuntai 16. elokuuta 2009

Child's Play 2

Alkuperäinen nimi: Child's Play 2
Ohjaus: John Lafia
Käsikirjoitus: Don Mancini
Pääosissa: Alex Vincent, Jenny Agutter, Gerrit Graham
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1990
Kesto: 81 min


- Yes, I'm trying to reach Andy Barclay.

- Andy no longer lives with us. Who is this?
- This is his Uncle Charles
 
Jutut Chuckysta leviävät lehdissä, joten leluyhtiön edustajat yrittävät puhdistaa yhtiön maineen. Tämän tehdäkseen he kokoavat Chuckyn uudestaan ja siinä he tekevät hirveän virheen, sillä Chucky herää henkiin ja lähtee sijaiskotiin sijoitetun Andyn (Alex Vincent) perään...

Child's Play 2 on jatko-osa menestyneelle nukkekauhuilulle. Toisin kuin ensimmäinen osa, tämä on ollut markkinoilla jo pitkään ja onpahan tämä tullut televisiostakin useita kertoja, mutta koska en ollut nähnyt ensimmäistä osaa, niin tämäkin oli jäänyt katsomatta. Nyt tämän nähtyäni on sanottava, etten niin paljon ole menettänyt, vaikka eipä tämäkään ihan epäkelpo ollut.

Tarina seuraa samoja polkuja kuin ensimmäinen osa, tällä kertaa vain hieman uudessa ympäristössä. Tässäkin elokuvassa kukaan ei usko Andya, millä sitten on verrattain veriset seuraukset; että jaksaa ärsyttää näinkin kulunut juonirakenne). Tämä olisi sinänsä ok, mutta eipä Chuckyssa vain tahdo olla ihan sellaista vetovoimaa, jollainen (kauhu)elokuvan pääpahalla saisi mielestäni olla, vaikka edelleen Chucky on varsin karmean näköinen. Chucky on kyllä saanut tähän elokuvaan vähän enemmän luonnetta. Noin muuten elokuva on sitten melko tavanomaista lahtaamista ja jos piti ensimmäisestä osasta, niin en näe syytä olla pitämättä tästäkään, mutta ei tämä ensimmäistä osaa paremmaksikaan nouse. Lopun tapahtumapaikka oli kyllä ihan kiva paikka, josta ei hauskoja (nimenomaan: hauskoja) tapahtumia puuttunut.

Alex Vincent oli ehkä hieman parempi tässä elokuvassa kuin ensimmäisessä osassa, mutta edelleen paikka paikoin oli havaittavissa pientä puupökkelömäisyyttä, joskin vähän samanlaista pökkelömäisyyttä löytyi Andyn sijaisvanhempia esittäneistä Gerrit Grahamista ja Jenny Agutterista. Tällaiselle sivuosabongarille elokuva tarjosi yllättävän monta muista yhteyksistä tuttuja näyttelijöitä: Ally McBealissä Richard Fishiä näytellyt Greg Germann piipahti alussa, mutta todelliset sivuosahelmet löytyivät naisrintamalta. Twin Peaksissä Laura Palmerin äitiä näytellyt Grace Zabriskiessa oli selvästi havaittavissa pieniä yhtäläisyyksiä tunnetumman roolihahmonsa kanssa. Myös Christine Elisen näyttelemässä Kylessä oli - varsinkin ensimmäisessä kohtauksessaan - paljon samaa kuin hänen myöhemmin Beverly Hills 90210:ssa näyttelemässä Emily Valentinessa, joka onkin kyseisen sarjan kohjalla minun ehdoton suosikkisivuhahmo.

Pisteitä: 2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti