tiistai 18. elokuuta 2009

Alien vs. Predator

Alkuperäinen nimi: AVP: Alien vs. Predator
Ohjaus: Paul W.S. Anderson
Käsikirjoitus: Paul W.S. Anderson, Dan O'Bannon, Ronald Shusett
Pääosissa: Sanaa Lathan, Raoul Bova, Lance Henriksen
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2004
Kesto: 96 min


- Seven seasons on the ice, and I've never seen a gun save someone's life.
- I don't plan on using it.
- Then why bring it?
- Same principle as a condom. I'd rather have one and not need it than need it and not have one.
 
Satelliitti nappaa jonkinasteisen sähkömagneettisen viestin, joka tulee Antarktikselta. Selviää, että siellä lepää muinainen pyramidi ja Charles Bishop Weyland (Lance Henriksen) kokoaa tutkimusryhmän, jonka tarkoitus on selvittää pyramidin salaisuus. Tutkimusryhmä vain ei tiedä, että pyramidi kiinnostaa muitakin. Nimittäin avaruudessa predatorit valmistautuvat myös pyramidiin menoon, jossa heitä odottaa taistelu alieneita vastaan...

Minulla oli hirveät ennakkoluulot tätä elokuvaa kohden, vaikka olinkin kuullut siitä ihan positiivisia arvioita ja vaikka niin Alien kuin Predator ovat molemmat varsin hyviä elokuvia. Ilokseni huomasin kuitenkin, ettei Alien vs. Predator jäänyt pelkäksi kahden avaruuden muukalaisen "nyrkkeilymatsiksi", vaan tässä oli tarinaakin sen verran, että elokuvan parissa viihtyi loppuun asti.

Tarina oli siis ihan mukava. Ennen kunnon actionia oli mielestäni hyvää tunnelmanluontia ja tarinaa pohjustettiin kunnolla. Kun tiesin vastakkain olevan alienit ja predatorit, mietin koko elokuvan alkuosan ajan, mikä rooli ihmisillä tässä elokuvassa oikein on. No, selvisihän se sitten myöhemmin, että nämä tyypit olivat siellä sitten kertomassa meille katsojille predatorien ja alienien taistelun motiivit ja taustat, eikä sillä, tämä taustatarina oli minusta varsin mielenkiintoinen. Taistelukohtaukset eivät ole koskaan jaksanut minua hirveästi kiinnostaa, eivätkä ne tässäkään elokuvassa olleet mitenkään erikoisia, mutta silti on sanottava, että näitä taistelukohtauksia oli selvästi ihan liian vähän. Kun elokuvan nimi kuitenkin on Alien vs. Predator, niin olisi voinut olettaa, että taisteluita olisi ollut enemmän. Loppuratkaisu oli ihan kiva.

Sanaa Lathan, joka elokuvassa kuitenkin oli ihmisistä pääosasa, oli varsin onnistunut ratkaisu elokuvan varsinaiseksi toimintatähdeksi. Muut näyttelijät sitten vähän tahtoivatkin jäädä Lathanin varjoon. Erityistä plussaa siitä, että Weylania näytteli Aliens - paluu - sekä Alien³ -elokuvissa Bishopia näytellyt Lance Henriksen. Olisi ollut tekijöiltä hyvä jäynä, jos Weylankin olisi osoittautunut androidiksi, mutta hyvä näinkin.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti