keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Ocean's Eleven - Korkeat panokset

Alkuperäinen nimi: Ocean's Eleven
Ohjaus: Steven Soderbergh
Käsikirjoitus: Ted Griffin
Pääosissa: George Clooney, Brad Pitt, Andy Garcia
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2001


- I have a question, say we get into the cage, and through the security doors there and down the elevator we can't move, and past the guards with the guns, and into the vault we can't open...

- Without being seen by the cameras.
- Oh yeah, sorry, I forgot to mention that. 
- Yeah well, say we do all that... uh... we're just supposed to walk out of there with $150,000,000 in cash on us, without getting stopped?
- Yeah.
- Oh. Okay.

Danny Ocean (George Clooney) vapautuu vankilasta ehdonalaiseen. Hänellä on ollut vankilassa aikaa miettiä asioita, ja niinpä heti ulos päästyään hän alkaa heti kerätä ystävänsä Rusty (Brad Pitt) jengiä kasaan vuosisadan ryöstöä varten: kolmen kasinon ryöstö samanaikaisesti. Kun porukka on koolla, alkaa keikan todella huolellinen suunnittelu, sillä kaiken on sujuttava tarkalleen aikataulujen mukaan tai muuten Dannyn jengi on pulassa, mutta onkohan Dannylla kiikarissa myös jotain muuta kuin rahat...

Katsoin eilisiltana tämän elokuvan alkuperäisversion (suom. Kovat kaverit) ja täytyy sanoa, että tämä uudelleenfilmatisointi pesee alkuperäisen mennen tullen. Toisaalta on sitten taas sanottava, ettei näiden kahden elokuvan välillä ole juuri muuta yhteistä kuin lähtöidea. Ocean's Eleven - Korkeat panokset on paljon monipuolisempi, hauskempi ja siten viihdyttävämpi katsoa kuin alkuperäisversio.

Tarina lähtee oikeastaan heti kunnolla liikkeelle. Danny Oceanin ehdonalaishaastelu antaa jo tuntumaa siitä, millainen henkilö Danny on ja kun hän lopulta vapautuu, alkaa heti jengin kokoaminen ja katsojallekin selviää nopeasti, millaisessta keikasta oikein on kyse. Niin keikan valmistelu kuin sen toteuttaminen on hauskaa seurattavaa ja katselunautintoa vain lisää hyvin kirjoitetut dialogit. Sivussa kuljetettava Dannyn ja Tessin (Julia Robertsin) epämääräisen kylmä suhdekin on toteutettu tyylillä. Hyvin katsojaystävällinen elokuva kaikin puolin, jossa tosin katsojaakin päästään höynäyttämään hieman.

Elokuva sisältää paljon huippunäyttelijöitä (Clooney, Pitt, Roberts, Andy Garcia, Bernie Mac, Matt Damon ym.) ja niinpä jälkikin on sen mukaista, sillä ei yhdenkään näyttelemisestä ole pätkän vertaa valittamista, vaan kaikki hoitivat roolinsa kunnon ammattitaidolla. Hahmot olivat kaiken lisäksi sen verran persoonallisia, että näistä henkilöistä jäi oikeasti hyvä maku suuhun... kuten koko elokuvastakin.

Pisteitä: 4,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti