torstai 23. heinäkuuta 2009

Kun tuntematon soittaa

Alkuperäinen nimi: When a stranger calls
Ohjaus: Simon West
Käsikirjoitus: Jake Wade Wall
Pääosissa: Camilla Belle, Tommy Flanagan, Katie Cassidy
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2006
 

- You really scared me, if that's what you wanted. Is that what you wanted?
- No.
- What do you want?
- Your blood all over me.

16-vuotias Jill Johnson (Camilla Belle) suostuu lapsenvahdiksi rikkaan lääkärin lapsille tämän hulppeassa luksustalossa. Aluksi kaikki sujuu hyvin, mutta jonkin aikaa siellä oltuaan hän alkaa saada puheluita tuntemattomalta henkilöltä (Tommy Flanagan), joka ei esittele itseään. Hänen juteltuaan poliisin kanssa puhelimessa hän rauhoittuu hetkeksi, kunnes hän tajuaa, että puhelimessa oleva henkilö näkee Jillin...

Kun tuntematon soittaa on uudelleenversiointi vuoden 1979 samannimisestä elokuvasta. Itse en ole tuota alkuperäistä nähnyt, mutta toivon totisesti, että on todellakin ollut uudelleenfilmatisoinnin arvoinen. Tämän uuden version perusteella sitä on vaikea sanoa, sillä tämä jäi aika ponnettomaksi kokonaisuudeksi.

Aluksi nähdään sinänsä täysin turha kohtaus joiltain markkinoilta, joiden pitopaikan viereisessä talossa tapahtuu surmateko. Tästä siirrytään sitten varsinaiseen tarinaan, joka alkaa aika tyhjänpäiväisellä johdannolla Jill Johnsonin hahmon taustoittamisella. Mitä tulee sitten siellä lukaalin sisäisiin tapahtumiin, niin aika vaisuiksi jäivät nekin. Kovasti yritettiin saada aikaan jännitystä siinä kuitenkaan onnistumatta. Tai no, kyllä sitä jännitystä riitti muutamassa kohdassa, mutta ei mitään sellaista kunnon selkäpiitä karmivaa jännitystä. Vielä pitkälle puolenvälin jälkeen tässä olisi ollut mahdollisuudet vaikka minkälaisille yllättäville juonenkäänteille, mutta mahdollisuudet jätettiin käyttämättä ja keskityttiin seuraamaan melko suoraviivaista trilleriä, joka huipentui lopulta typerään loppuratkaisuun. Tämän piinaajan motiivit ja henkilöllisyys jäivät täysin selvittämättä, eikä ne ilmeisesti tekijöitä kiinnostaneetkaan.

Camilla Belle näytteli ihan hyvin peloissaan olevaan Jilliä, mutta eipä häneen kyennyt millään lailla samaistumaan. Tommy Flanagan jäi aika näkymättömäksi ja silloin kun häntä näkyi, hän ei oikein vakuuttanut. Jillin kaveria Tiffanya esittänyt Katie Cassidy olikin kuin napattu jostain b-luokan kauhuelokuvasta.

Pisteitä: 2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti