lauantai 4. heinäkuuta 2009

Konttori - 1. kausi

Alkuperäinen nimi: The Office - Season 1
Ohjaus: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Käsikirjoitus: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Pääosissa: Ricky Gervais, Martin Freeman, Mackenzie Crook
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Ilmestymisvuosi: 2001


- We have access to the internet. But it isn't censored, is that a good or a bad thing?

- Bad.
- Well, that's not for us to say. But I can type in, say, 'sex... fetish'. It takes a little while. There. two thousand, two hundred and thirty matches. Just click on one, at random. Aaaagh, there. 'Dutch girls must be punished for having big boobs'. Now, you don't punish anyone, Dutch or otherwise, for having big boobs.- If anything, they should be rewarded.

Konttori kertoo toimistosta, joka on osittaisen lakkautusuhan alla tai oikeastaan toiseen toimistoon sulautumisuhan alla. Tämä tietää säästöjä, tuotannon tehostamista sekä irtisanomisia, joista varsinkin jälkimmäinen saa konttorin väen varpailleen. Toimiston pomo David Brent (Ricky Gervais) yrittää selvitä kahden tulen välissä pitääkseen sekä omat pomonsa kuin myös alaisensa tyytyväisenä. Samaan aikaan työntekijät sotkeutuvat tavalla tai toisella toistensa asioihin, mikä tekee työskentelystä välillä täysin toissijaista...

Näin aikoinaan siskon luona Konttorin ekan jakson ja pidin sitä ihan hauskana ohjelmana. Jopa niin hauskana, että hankin ilman ennakkokatsomista sarjan tekijöiden toisen sarjan Extras - Tahtoo tähdeksi kanssa, kun ajattelin pitäväni siitä ja itse asiassa pidinkin. Nyt kuitenkin sain vihdoin ja viimein hommattua Konttorin ekan kauden ja rehellisesti sanottuna täytyy myöntää, että muistelin tämän olleen vain yhden kauden mittainen, mutta eipä sitten ollutkaan.

Itse sarjahan on, jos ei täyttä rautaa, niin aika mielettömän hyvä. Ratkiriemukkaita ja äkkivääriä tilanteita riitti yksi jos toinenkin ja vähän väliä oli naurussa pitelemistä. David Brent oli vaan sen verran esimiehen stereotyyppi (vaikken oikein kykenekään samaistamaan tätä entisiin pomoihini), että hauskuutta yleensä riitti alusta loppuun. Etenkin kauden neljäs jakso (koulutusjakso) oli aivan yliveto naurupommi ja melkein kävi sääliksi tätä kouluttajaa välillä. Ei sillä, välillä huumori kyllä meni allekirjoittaneeltakin yli, mutta useimmiten kyllä hupia riitti melkein koko ajan ja lähes joka jaksoon. Nimittäi mahtui kaudelle yksi heikompikin jakso, sillä en oikein saanut paljon irti kauden viidennestä jaksosta (Uusi tyttö). Olihan siinäkin hetkensä, mutta ne hetket tuntui jäävän melko vähälle. Lisäksi pitää antaa vähän miinusta siitä, että kaudessa oli kokonaisuudessaankin vain kuusi jaksoa, mikä on aivan liian vähän.

Ricky Gervais oli (tässäkin) sarjassa aivan lyömätön ja hahmonsa David Brent aivan huippu. Myös Martin Freemanin (tuttu Linnunradan käsikirja liftareille -leffasta) esittämä Tim oli myöskin hyvä, vaikken tunnistanutkaan häntä Martin Freemaniksi ennen kuin vasta toisella levyllä olevasta dokumentissa. Myös Mackenzie Crookille pitää antaa pisteitä, sillä hän oli sarjassa täysin erilainen kuin edellä mainitussa dokumentissa ja oli siinä erilaisuudessaan vieläpä onnistunut hahmo. Muut hahmot jäivätkin sitten enemmän tai vähemmän tämän kolmikon taakse, jopa Timin vikittelemä vastaanottoapulainen Dawn (Lucy Davis).

Pisteitä: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti