torstai 16. heinäkuuta 2009

Basket Case

Alkuperäinen nimi: Basket Case
Ohjaus: Frank Henenlotter
Käsikirjoitus: Frank Henenlotter
Pääosissa: Kevin Van Hentenryck, Terri Susan Smith, Beverley Bonner
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1982


- What's in the basket?


Duane Bradley (Kevin Van Hentenryck) tulee New Yorkiin ja majoittuu ränsistyneeseen hotelliin, vaikka ilmeisesti hänellä olisi ollut varaa parempaankin. Hän kantaa mukanaan salaperäistä laatikkoa, jonka sisällä on jonkinasteinen murhanhimoinen olio. Hän tuntuu etsivän käsiinsä lääkäreitä, jotka ovat olleet yhteyksissä Duaneen ja tuohon olioon aiemmin, mutta mikä on tämä yhteys ja mikä otus laatikossa oikein paljastuu...

Liiallisen valonmäärän aiheuttama leffatauko on nyt ohi, joten on aika palata tositoimiin ja mikä olisikaan parempi tapa jatkaa elokuvien katselua kuin umpipaska kauhuelokuva? Tai no, kyllä tiedän tuhat parempaakin elokuvaa, joilla tämän tauon olisi voinut päättää, mutta nyt kävi näin. Basket Case on nimittäin kerrassaan laaduton tekele, joka oikeasti kannattaa jättää väliin.

Elokuvan alkaessa jo selvisi, että nyt ollaan kaukana kunnolla hyvistä kauhuelokuvista. Ensimmäinen kohtaus kuitenkin antoi viitteitä siitä, että elokuvasta saattaisi tulla vielä ihan viihdyttävä pakkaus tahattomana komediana tyyliin The Gate, mutta tässäkin suhteessa jouduin pettymään ja pahasti. Tarina oli aivan luokaton, eikä tarjonnut jännitystä sitten yhtään. Tämä otuskin oli täysin ääliömäinen tapaus ja sen taustoitus kuin suoraan peruskoululaisen äidinkielen aineesta repäisty. Nämä tappokohtauksetkin olivat täysin mielenkiinnottomia ja kuvaus kamalaa... jopa B-kauhun saralla.

Näyttelijät sopivat elokuvan henkeen siinä mielessä hyvin, että niidenkin suoritukset olivat kauttaaltaan huonoja, eikä minkäänlaista samaistumista todellakaan tarvinnut pelätä. Niin pökkelöitä olivat. Tuntui kuin näyttelijöiksi olisi valittu ensimmäiset tielle osujat.

Pisteitä: 1/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti