keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Drag Me to Hell

Alkuperäinen nimi: Drag Me to Hell
Ohjaus: Sam Raimi
Käsikirjoitus: Sam Raimi, Ivan Raimi
Pääosissa: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2009


- I beg... and you shame me?


Ylennyksestä haaveileva laina-asioita pankissa hoitava Christine Brown (Alison Lohman) saa asiakkaakseen vanhan mustalaisnaisen rouva Garnushin (Lorna Raver), joka pyytää lykkäystä lainansa maksamiseen. Hän on kuitenkin saanut lykkäystä jo kahdesti, joten Christine epää lykkäyspyynnön. Kostoksi Garnush kiroaa tämän ja Christinen on turvauduttava meedio Shaun San Denan apuun, jotta välttyisi joutumasta vedetyksi Helvettiin, mikä osoittautuu helpommin sanotuksi kuin tehdyksi...

Kahta ekaa Evil Deadiä ja ensimmäistä Spider-Mania lukuun ottamatta en ole Sam Raimin ohjauksia nähnyt, mutta silti kykenin tunnistamaan Drag me to Hellistä Raimille ominaisia piirteitä. Tämä tarkoittaa sitä, että Raimin ystävät saattavat pitää Drag me to Hellistä. Minä ainakin pidin.

Tarina ei sinällään loistanut tuoreudellaan, sillä näitä kiroustarinoita on nähty yksi jos toinenkin. Kuitenkin toteutus oli tehty niin hyvin, että tarinan parissa viihtyi. Iso osansa tällä oli tietenkin näillä yliluonnollisilla asioilla ja taistelukohtauksilla, jotka oli vedetty selvästi yli raimimaiseen tyyliin. Näille kohtauksille sai todellakin nauraa tämän tästä, kuten oli tarkoitettukin ja hauskoja kohtauksia riitti muuallekin. Juonenkehitys tapaili muista kirousleffoista tuttuja polkuja melkein loppuun asti. Loppuratkaisu oli kaikessa tylyydessäänkin hyvä ja ehkä hivenen yllättäväkin. Itsellä kun mielessä oli loppuratkaisu, jota pyöriteltiin hetken siellä kahvilassa, mutta se ehkä olisi ollut turhankin kliseinen. Mene ja tiedä, hyvä näinkin.

Minulla meni koko elokuva siihen, että mietin, missä olen nähnyt Justin Longin aiemmin (vastaus: Ed-sarjassa) ja se hieman häiritsi muiden näyttelijöiden suoritusten tiirailemista, mutta sen verran kun tuli katseltua, niin aika mukiinmeneviä olivat elokuvan kärkinäyttelijät kauhuelokuvanäyttelijöiksi. Ei minulla ainakaan jäänyt valittamista yhdestäkään.

Pisteitä: 3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti