lauantai 30. toukokuuta 2009

Planet Terror

Alkuperäinen nimi: Planet Terror
Ohjaus: Robert Rodriguez
Käsikirjoitus: Robert Rodriguez
Pääosissa: Rose McGowan, Freddy Rodriguez, Josh Brolin
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2007

- I'm gonna eat your brains and gain your knowledge.

Jonkinsortin biokemiallista ainetta pääsee valloilleen pienen kyläpahasen lähistöllä. Tämä aine tekee sille altistuneesta zombin ja zombien kautta tartunta etenee salaman lailla pitkin kylää niin, ettei kukaan ole turvassa. Kuitenkin pieni ryhmä tartunnan välttäneistä ryhtyy vastarintaan johtajanaan ase-ekspertti Wray (Freddy Rodriguez), mikä tietää hyvin paljon verta, verta ja verta...

Planet Terror on Rodriguezin osa hänen ja Quentin Tarantinon Grindhouse-yhteisprojektista, joka julkaistiin Yhdysvallossa yhdessä osassa, mutta nähtiin täällä Euroopan puolella kahdessa osassa. Tarantinon puoli Death Proof on arvioitu täällä. Death Proofin nähneenä suhtauduin tähän hieman epäillen, mutta loppujen lopuksi tää oli ihan hauska zombielokuva, kunhan tähän ei tosiaan suhtautunut turhan vakavasti.

Sillä onhan se myönnettävä, että tarinahan tässä elokuvassa oli ihan samantekevä, eikä siihen todellakaan kannata yrittää keskittyä. Elokuvan päähuomio on nimittäin kohdistettu zombeihin, niiden aivan päättömään rellestelyyn sekä niiden täysin älyvapaaseen lahtaamiseen. Tästä elokuvasta siten onkin aivan turha hakea mitään filosofista aspektia tai elämää suurempia kysymyksiä, sillä tämä elokuva on tehty viihdyttämään ja siinä se onnistuu todella hyvin. El Wray, Cherryn (Rose McGowanin) asejalka ja monet muut tarinan päättömyydet ovat niin hulvattoman hauskoja, että elokuvan parissa viihtyy väkisinkin. Elokuvan ammuskelut ja suolenlentämiset oli vedetty niin yli, että turhan runsas veren määrä ei haitannut juuri lainkaan.

Jotenkin olin onnistunut missaamaan tähän päivään asti sen tosiasian, että elokuvassa esiintyy Bruce Willis. Okei, eihän hän kovin isossa roolissa ollut, mutta silti en ollut häntä tunnistanut edes kansikotelon kuvastakaan. Olisi hän voinut puolestani olla isommassakin roolissa. Myös Lost-sarjasta tuttu Naveen Andrews nähdään elokuvassa sivuosassa, joka kyllä tuo hänen Lostissa esittämänsä Sayidin mieleen. Päähenkilöt Freddy Rodriguez ja Rose McGowarn olivat rooleissaan ihan hyviä, ottaen nyt huomioon kuitenkin sen faktan, että elokuvan kuvaus oli hyvin 70-lukulaista.

Pisteitä: 3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti