perjantai 1. toukokuuta 2009

Paluu tulevaisuuteen 3

Alkuperäinen nimi: Back to the Future Part 3
Ohjaus: Robert Zemeckis
Käsikirjoitus: Robert Zemeckis, Bob Gale
Pääosissa: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Mary Steenburger
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1990


- Now, knowing I'm spending my future in the past, it sounds like a wonderful way to spend my retirement years.


Vuoden 1955 Doc (Christopher Lloyd) on juuri lähettänyt Martyn (Michael J. Fox) takaisin vuoteen 1985, kun hänen luokseen tulee hyvin odottamaton henkilö: Marty. Hänellä on kirje tulevaisuuden Docilta, joka on nyt vuodessa 1885, joten he ottavat selvää, onko Doc jäänyt historiaan millään tavalla. Heille selviää sitten, että Doc kuoli vajaa viikko kirjeen lähettämisen jälkeen, joten Martyn on mentävä villiin länteen pelastamaan tämän nahka...

Paluu tulevaisuuteen -trilogia on kokonaisuudessaan erittäin onnistunut trilogia, mutta toisaalta sitten tämäkin trilogia kärsii vähän siitä, että ensimmäisen osan rinnalla nämä kaksi jatko-osaa näyttävät selvästi heikommilta ja tämä kolmas osa on vielä toistakin osaa heikompi. Ei sillä, että tämäkään huono elokuva olisi, mutta ihan yhtä lennokasta ei ole meno kuin kahdessa aiemmassa osassa.

Tarina oli ihan kohtuullinen, vaikka tässäkin kierrätettiin aiempien osien ideoita villin lännen maailmaan päivitettynä toki. Jälleen kerran näemme Martyn ja Docin yrittämässä selviytyä kunnialla historiaa liikaa muuttamatta (kuitenkin niin, että kummatkin hengissä selviävät) takaisin tulevaisuuteen. Jälleen kerran tulee yksi jos toisenkinlaisia mutkia vastaan ja jälleen he tavalla tai toisella suoriutuvat niistä. Ei tämä kierrätys sinänsä haittaa, kun tarina oli kuitenkin ihan riittävän hyvin kerrottu ja dialogit varsinkin olivat välillä hyvinkin hauskoja, mutta kyllä tämä ehkä kuitenkin vähän laimeammalta tuntui verrattuna aiempiin osiin. Tämä toki saattaa johtua siitä, että villiin länteen sijoittuvat elokuvat eivät ole ihan omin juttuni ja kun tässä kuitenkin viljeltiin näitä villin lännen kliseitä oikein urakalla, niin ei tämä ihan samoihin mittoihin päässyt kuin edelliset osat. Loppu oli ihan kohtuullinen päätös trilogialle, mutta eipä sekään mitenkään säväyttävä loppu ollut.

Tällä kertaa Thomas F. Wilsonin stereotyyppinen pahuus ei ottanut niin pattiin, kun ympäristö oli muutenkin perin stereotyyppinen. Fox ja Lloyd hoitivat jälleen homman kotiin niin kuin päähenkilöiltä sopiikin odottaa ja olivat siten jälleen loistavia.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti