perjantai 15. toukokuuta 2009

Lapinlahden Linnut: Maailman kahdeksan ihmettä

Alkuperäinen nimi: Lapinlahden Linnut: Maailman kahdeksan ihmettä
Ohjaus: Kari Franck, Pentti Kotkaniemi
Käsikirjoitus: Lapinlahden Linnut
Pääosissa: Lapinlahden Linnut
Valmistusmaa: Suomi
Ilmestymisvuosi: 1990


- Haluatko sinäkin menestyä? Haluatko sinäkin levybisnekseen? Osta Candy-vuodesohva!


Maailman kahdeksan ihmettä on Lapinlahden Lintujen toinen, 8-osainen sketsisarja, eikä täysin kelvoton sellainen. Valitettavasti en kykene tarjoamaan vertailua muihin Lapparien tuotantoon, sillä en ole nähnyt niitä, ja totta puhuen en ole tätäkään sarjaa aiemmin katsonut, joten siinä mielessä olin kyllä täysi aloittelija, mitä Lappareihin tulee.

Maailman kahdeksan ihmettä tarjoilee laajan sketsisikermän, mutta aika on aika tehokkaasti syönyt sarjan hyvyyttä, jos tämä nyt oli kovin hauska edes ilmestyessään. Toisaalta sitten taas sarjasta kyllä löytyi paljon sketsejä, jotka saivat nauramaan, mutta sitten taas toisaalta oli sitä kuraakin aikalailla. Esimerkiksi Hullunkuriset perheet oli kaikessa typeryydessään äärimmäisen laaduton sketsi ja tätä sentään esitettiin useassa eri jaksossa. Sitten taas, niin ikään useassa jaksossa olleet munkkikuoro oli aika hauska. Kuitenkin yleensä nämä toistuvat sketsiaiheet olivat sieltä huonommasta päästä. Hyviä sketsejä olivat mm. Kymppitonni, Vittuilupuhelin, Homous tarttuu sekä Handen rumpukoulu.

Kun Lapinlahden Lintujen sarja kuitenkin on kyseessä, nin tämä tietenkin tarkoitti sitä, että sarjassa kuultiin myös heidän musiikkiaan. En ole Lapinlahden Lintujen musiikin suuri ystävä, mutta eipä heidän kappaleensa myöskään ärsytä lainkaan. Itse asiassa sarjassa esitettiin pari ihan hyvää kappalessa, mutta muuten kappaleet tuntuivat vähän hukkuvan massaan.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti