perjantai 29. toukokuuta 2009

Jurassic Park III

Alkuperäinen nimi: Jurassic Park III
Ohjaus: Joe Johnston
Käsikirjoitus: Peter Buchman, Alexander Payne, Jim Taylor
Pääosissa: Sam Neill, William H. Macy, Téa Leoni
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2001


- This is how you make dinosaurs?

- No, this is how you play God.

Nuori Eric (Trevor Morgan) katoaa kakkososasta tutulle dinosaurussaarelle ja tämän vanhemmat Paul ja Amanda (William H. Macy ja Téa Leoni) lähtevät pelastamaan tätä. He huijaavat mukaansa Jurassic Parkista hengissä selvinneen Alan Grantin (Sam Neill) ja tämän assistentin Billyn (Alessandro Nivola). Heidän koneensa kuitenkin tuhoutuu ja niinpä heidän on löydettävä tiensä turvaan, mutta myöskin Eric pitäisi löytää...

Jurassic Park III oli ainoa trilogian elokuvista, jota en ollut nähnyt ennen tätä viikkoa. Steven Spielberg on poistunut ohjaajan paikalta (hän kyllä toimii edelleen tuottajana) ja hänen tilalleen on tullut Joe Johnston (mm. Kultsi, kutistin kakarat ja Jumanji), ja on se myönnettävä, ei Johnston suinkaan täysin huono valinta ollut, sillä Jurassic Park III oli loppujen lopuksi ihan kelpo pätkä, vaikke ensimmäisen elokvuan tasolle ihan pääsekään.

Tarina oli sinänsä ihan mukiinmenevä. Saarelle menon kanssa ei turhia kiirehditty ja kun viimein sinne päästiin, niin toiminta lähti käyntiin heti, sillä tällä kertaa ei viivytelty tarinan badass-dinon esiintuomisessa. Niinpä loppuelokuvan aikana voidaankin keskittyä lähinnä siihen karkuun juoksemiseen, eikä tarvinnut odotella mitään suuria juonenkäänteitä. Tietenkin tätä elokuvaa vaivasi samat ongelmat kuin ennenkin eli jälleen ne selviytyjät kykeni hyvin aikaisessa vaiheessa, mikä sitten söikin elokuvan tehoa. Kuitenkin ihan kelpo pätkä, eikä vähiten siksi, että elokuva oli tiivistetty alle puoleentoista tuntiin.

Making of -dokumentissa oli juttua siitä, kuinka fanit olivat toivoneet näkevänsä lentoliskoja ja minä ainakin voin yhtyä tähän. Kahta aiempaa elokuvaa katsoessani toivoin lentoliskoja ja mietin kovasti, miten heidän liikkumistaan rajoitettaisiin, mutta loppujen lopuksi lentoliskoja sain odotella tähän elokuvaan asti. Elokuva sitten jättikin niiden kohtalon ihanan avoimeksi.

Jeff Goldblumia ei enää tässä osassa nähdä, mikä on harmi, sillä hän oli todella hyvä Kadonneessa maailmassa, mutta sen sijaan Sam Neill on uusinut roolinsa tohtori Alan Grantina. Hän oli selvästi vanhemman oloinen kuin ensimmäisessä osassa, mutta se mikä tässä pisti silmään, oli se, että Grant näytti välillä ihan köyhän miehen Indiana Jonesilta jopa siinä määrin, että luulen sen olleen syystä tai toisesta tarkoituksellista. Myös Laura Dern elokuvassa nähdään, mutta hän on kyllä ikävän pienessä sivuosassa, sillä häntä olisi mielellään katsonut vähän kauemminkin.

Pisteitä: 2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti