keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Tiedän yhä mitä teit viime kesänä

Alkuperäinen nimi: I Still Know What You Did Last Summer
Ohjaus: Danny Cannon
Käsikirjoitus: Trey Callaway
Pääosissa: Jennifer Love Hewitt, Freddie Prince Jr., Brandy Norwood
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1998


On kulunut vuosi ensimmäisen osan tapahtumista. Ben Willisin kynsistä selvinnyt Julie (Jennifer Love Hewitt) voittaa kämppäkaverinsa Karlan (Brandy Norwood) kanssa radiokilpailusta neljän hengen matkan Bahamalle, johon he lähtevät Karlan poikaystävän Tyrellin (Mekhi Phifer) ja mukaan lähtee myös heidän ystävänsä Will (Matthew Settle), kun myöskin ykkösosassa eloon jäänyt Ray (Freddie Prince Jr.) tuntuu jahkailevan asian suhteen liian pitkään. Julie ja kumppanit eivät kuitenkaan tiedä, että Ray on joutunut Kalastajan uhriksi, jonka vuoksi hän joutuu sairaalaan. Kun he lopulta pääsevät Bahamalle, näyttäisi siltä, että Kalastaja on seurannut perässä...

Yksi kauhuelokuvien jatko-osien helmasynti on se, että edellisestä osasta selvinneet eivät ole kuitenkaan henkisesti selvinnyt tapahtumista ja siten katsoja saakin miettiä varsinkin alussa, mikä on totta ja mikä ei, mikä latistaa katselunautintoa. Tämä vaivaa myös tässä elokuvassa. Muutenkin Tiedän yhä mitä teit viime kesänä on heikompi kuin ensimmäinen osa.

Tarinaa kyllä pohjustetaan taas jonkin verran, mutta kun alku menee Julien painajaisia katsellessa, niin eipä tässä päästy samaan tunnelmaan kuin mitä ensimmäisessä osassa. Sitten kun Bahamalle päästään ja Kalastaja pääsee myös siellä tositoimiin, niin joutuu toteamaan menon olevan jotenkin väljähtänyttä. Nyt Kalastajalle tuntui olevan saada kaikki saarella olijat hengiltä, eikä vain näitä nuoria kuten ensimmäisessä osassa noin niin kuin pääosin. Elokuva ei myöskään kestä uusintakatselua siinä määrin kuin ensimmäinen osa, sillä loppuratkaisun tietäminen häiritsee tämän osan kohdalla liikaa, ensimmäistä kertaa katsoessa saattaa jopa hieman yllättyä.

Jennifer Love Hewitt ei ollut yhtä hyvä kuin ensimmäisessä osassa ja muutenkin muut Bahamalle lähteneet olivat vaisumpia kuin ensimmäisen osan nuoret, vaikka huonompiakin olisivat saattaneet olla.

Pisteitä: 2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti