keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Tiedän mitä teit viime kesänä

Alkuperäinen nimi: I Know What You Did Last Summer
Ohjaus: Jim Gillespie
Käsikirjoitus: Kevin Williamson
Pääosissa: Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Ryan Philippe
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1997


On 4. heinäkuuta, Yhdysvaltain itsenäisyyspäivä, jota joukko nuoria on ollut juhlistamassa. Illanvietosta palatessaan he ajavat vahingossa miehen yli. Pelätessään seurauksia ja tulevaisuuksiensa romuttumista he päättävät heittää ruumiin mereen ja salata tapahtuneen. Seuraavan itsenäisyyspäivän lähestyessä yksi nuorista, Julie James (Jennifer Love Hewitt), saa leimaamattoman ja postimerkittömän kirjeen. Näyttäisi siltä, että joku tietää, mitä nuoret tekivät edellisenä kesänä...

Tiedän mitä teit viime kesänä tehtiin aikoinaan mitä ilmeisimmin Screamin menestyksen vanavedessä. Sinänsä näiden teinikauhujen laadusta voi olla montaa mieltä, mutta ainakin minua tämä elokuva kykeni viihdyttämään, vaikka olenkin nähnyt elokuvan pari kertaa aiemminkin. Sen verran tyylikkäästi ja ammattitaidolla elokuva oli tehty, vaikkei lajityyppiin sinänsä mitään uutta tuokaan.

Tarina lähti liikkeelle hitaasti, muttei liian hitaasti. Taustatarinaa pohjustettiin kunnolla jo ennen yliajoa ja kun sitten päästiin nykyhetkeen, niin oikeanlaista piinaavaa tunnelmaa luotiin vähä vähältä enemmän. Toisin sanoen tapahtumissa ei kiirehditty, mistä pidin valtavasti. Sitten kun murhaaja ryhtyi tappopuuhiin, niin elokuva ei silti mennyt sellaiseksi veriralliksi kuin esimerkiksi Perjantai 13. päivä -elokuvilla oli tapana. Teinit saivat melko vapaasti paeta murhaajaa ja vaikka jotkut sitten jäivätkin kiinni, niin verellä ei kuitenkaan mässäilty. Ehkä vähän miinusta pitää antaa siitä, että kun Kalastajan vene lähti liikkeelle Julie mukanaan, niin Julie ei hypännyt veteen ja uinut satamaan.

Näyttelijät olivat selkeästi keskimääräistä parempia rooleissaan ja varsinkin Jennifer Love Hewitt oli uskottava. Sille taas en mahtanut mitään, kun Sarah Michelle Gellar taisteli murhaajan kanssa, niin mieleen tuli vain ajatus siitä, että "Ei kannattaisi taistella Gellaria vastaan, onhan hän kuitenkin vampyyritappaja". Sen verran yksipuolinen näyttelijätär kuitenkin ainakin vielä tässä vaiheessa oli.

Pisteitä: 3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti