keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Tiedän mitä teit viime kesänä 3

Alkuperäinen nimi: I'll Always Know What You Did Last Summer
Ohjaus: Sylvain White
Käsikirjoitus: Michael D. Weiss
Pääosissa: Brooke Nevin, David Paetkau, Torrey DeVitto
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2006


On kulunut vuosia edellisten osien tapahtumista ja Kalastajasta on tullut urbaani legenda. Joukko nuoria tekee itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa käytännön pilan, joka menee pahasti pieleen, sillä yksi nuorista kuolee. Muut nuoret päättävät salata osallisuutensa tapahtuneeseen, mutta saavat huomata, että salailu voi koitua hyvinkin vaaralliseksi terveydelle...

Jo elokuvan alkaessa kaamea epäilys kävi mielessä siitä, että elokuva on hirveää tuubaa, sen verran halvalta tuntui elokuvan toteutus, eikä epäilykset täysin vääriksi toteutunutkaan, sillä Tiedän mitä teit viime kesänä 3 elokuvaa ei voi sanoa millään muotoa lajityypin valioksi, pikemminkin päinvastoin.

Elokuva oli täysin itsenäinen osansa, eikä varsinaisia yhteyksiä aiempiin osiin ole, ellei sellaiseksi halua nähdä sitä tosiseikkaa, että tarina oli monin paikoin kuin ykkösosan toisinto, mutta silti tekee kaiken väärin. Miljöö on eri ja tarinakin näennäisesti toinen, mutta onhan se selvästi nähtävissä, että pinnan alla tämä on ensimmäisen osan uusintaversio. On kuolemantapaus, joka ensin johtaa pieneen nahisteluun, sitten tapauksesta päätetään vaieta ja kun asiasta joku tuntuu jotain tietävän, syytetään aluksi toinen toisiaan, kunnes lopulta joutuvat oikean syyllisen takaa-ajamaksi. Tämä kaikki toteutetaan kuitenkin niin halvannäköisesti, ettei elokuvasta pystynyt nauttimaan sitten juuri yhtään. Loppuratkaisukin oli aika antikliimaksi.

Näyttelijät olivat ihan yhtä surkeita kuin itse elokuvia, enkä kehuja pääse jakamaan yhtään kenellekään. Jos oikeasti haluavat päästä tähtitaivaalle, niin tämä elokuva kannattaa "unohtaa" ansioluettelosta.

Pisteitä: 1,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti