lauantai 11. huhtikuuta 2009

Rocky III - tiikerinsilmä

Alkuperäinen nimi: Rocky III
Ohjaus: Sylvester Stallone
Käsikirjoitus: Sylvester Stallone
Pääosissa: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1982


Rockyn (Sylvester Stallone) voitettua raskaansarjan mestaruuden hänestä tulee todellinen tähti. Hän ottelee voitosta voittoon, ottelee hyväntekeväisyysotteluissa, tekee mainoksia ja elää leveästi, kunnes saa vastaansa voittamattoman Clubber Langin (Mr. T) ja häviää. Rockyn valmentaja Mickey kuolee ottelun jälkeen osittain Clubber Langin tönäisyn seurauksena. Kahdessa ensimmäisessä Rockyssa Rockyn vastustajana ollut Apollo Creed (Carl Weathers) tarjoutuu Rockyn valmentajaksi, jotta tämä voisi piestä Langin uusintaottelun koittaessa...

Kaksi ensimmäistä Rockya olivat ihan hyviä elokuvia, vaikka nyrkkeily itsessään ei olekaan kovin lähellä sydäntä ja odotinkin tästä kolmannesta melkein yhtä hyvää, mutta pettymään jouduin, sillä Rocky III - tiikerinsilmä ei todellakaan pääse kahden ensimmäisen Rockyn tasolle.

Tarinasta sen verran, että sitä ei ollut juuri laisinkaan ja kun sitä vilahti jossain, niin se oli aika köyhänpuoleista. Nimittäin siinä missä kahdessa ensimmäisessä Rockyssa panostettiin myös Rockyn yksityiselämän kuvaamiseen, niin tässä kolmannessa osassa keskityttiinkin jo pääasiassa tappelemiseen ja treenaamiseen, sillä otteluita tässä elokuvassa riitti kaikin kaikkiaan kolme, kun ottaa myös hyväntekeväisyysottelun huomioon. Niinpä tarinalle itselleen jää hyvin vähän tilaa. Kuitenkin jo hyväntekeväisyysmatsista asti oli selvää, mitä polkuja elokuva tulisi tallaamaan, kun ensimerkit Mickyn sydänvaivoista ilmeni ja siten elokuva ei tarjonnutkaan juuri mitään suuria yllätyksiä, ei tosin pieniäkään. Taistelut itsessään olivat ihan okei, vaikka tämä hyväntekeväisyysottelu olikin vähän ehkä vedetty yli.

Näyttelijäkaarti oli pääosin sama kuin aiemmissakin Rockyissa, mitä nyt Mr. T oli tullut mukaan patsastelemaan. Kuitenkaan esimerkiksi Burt Youngissa (Pauliena) ja Talia Shiressa (Adrian) ei ollut samaa särmää kuin aiemmin. Stallonekin tuntui hieman "taantuneen". Sen sijaan kylllä Burgess Meredithissä (Micky) ja Carl Weathersissä oli sitä samaa otetta kuin edellisissäkin osissa. Hulk Hoganilla on sinänsä hupaisa pikkurooli.

Se, mikä tästä elokuvasta jäi päällimmäisenä mieleen oli ajatus siitä, että en itse haluaisi olla nyrkkeilybisneksessä mukana, kun nämä nyrkkeilijät (ja miksei show-painijatkin) tuntuvat elokuvan mukaan olevan täysin aivottomia nyrkkisankareita, jotka eivät lopettaa edes erän päätyttyä. Lieneekö tämä ollut tarkoitus?

Pisteitä: 2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti