lauantai 11. huhtikuuta 2009

Rocky II - Rockyn uusintaottelu

Alkuperäinen nimi: Rocky II
Ohjaus: Sylvester Stallone
Käsikirjoitus: Sylvester Stallone
Pääosissa: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1979


Rockyn (Sylvester Stallone) taloudellinen tilanne kohenee vauhdilla hänen selvittyään täydet 15 erää Apollo Creediä (Carl Weathers) vastaan ja hän pääsee kunnolla tuhlailun makuun, ehkä vähän turhankin kunnolla. Mainosdiilin rauettua hän saa huomata olevansa lähestulkoon rahaton samalla kun hänen vaimonsa Adrian (Talia Shire) odottaa heidän yhteistä lastaan. Samaan aikaan Apollo Creed tekee kaikkensa saadakseen Rockyn ottamaan häntä vastaan uusintamatsin...

Rocky II, kuten myöhemmätkin jatko-osat uusinta lukuun ottamatta, olen tainnut nähdä tähän mennessä vain kerran. Näiden näkemisestä on lisäksi sen verran pitkä aika, etten muista niistä juuri mitään. Niinpä tämänkin elokuvan kohdalla oli odotettavissa käytännössä uusi katseluelämys, mutta sainko sellaisen?

Täytyyhän se nyt myöntää: tarina kulki melko samanlaisia polkuja kuin ensimmäisessä osassa, mitä nyt Rocky ei tietenkään aivan pohjalta aloita ja Rockyn ja Adrianin suhde on kehittynyt tietenkin pidemmälle. Aluksi Rocky on hanttihommissa, sitten Rocky ottaa Creedin tarjouksen vastaan, alkaa treenaus ja lopulta on suuren ottelun aika, jonka lopputulos oli ihan yhtä arvattava kuin ensimmäisessäkin osassa; siinä sivussa sitten katsellaan Rockyn yksityiselämän kiemuroita. Samankaltaisuus on myös positiivinen puolensa, sillä ykkösosan tarina oli hoidettu tyylillä ja niin oli asianlaita myös tämän kohdalla ja niinpä tarinaa seurasikin mielellään. Itse nyrkkeilymatsi oli hoidettu ihan tarpeeksi hyvin, vaikka välillä näkyikin, ettei toiseen oikeasti osunut.

Näyttelijäkaartin ollessa sama kuin ensimmäisessä osassa ei valittamista taaskaan juuri löydy. Unohtui mainita ensimmäisen osan arvostelussa, mutta minusta Burgess Meredith Mickynä näytti 80-vuotiaalta Harrison Fordilta, eikä sama mielleyhtymä hävinnyt mihinkään tässäkään elokuvassa. Stallone oli tässäkin elokuvassa iskussa.

Pisteitä: 3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti