maanantai 27. huhtikuuta 2009

Rambo - Taistelija 3

Alkuperäinen nimi: Rambo III
Ohjaus: Peter MacDonald
Käsikirjoitus: Sylvester Stallone, Sheldon Lettich
Pääosissa: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Marc De Jonge
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1988


- Are you insane? One man against trained commandos. Who do you think this man is? God?
- No. God would have mercy. He won't.

John Rambo (Sylvester Stallone) yrittää tehdä rauhan sielunsa kanssa ja työskentelee munkkien parissa Thaimaassa, kun eversti Trautman (Richard Crenna) tulee pyytämään Ramboa kanssaan Afganistaniin, jossa paikallisille vapaustaistelijoille pitäisi kuljettaa aseita. Rambo vastaa Trautmanin pyyntöön kieltäväksi, mutta kun Trautman joutuu Afganistanissa venäläisten vangiksi, ei Rambon auta mitään muu kuin lähteä itse paikan päälle laittamaan asiat ojennukseen...

Ensimmäinen Rambo oli takuuvarmaa toimintaa ja toinen olikin jo hieman vaisumpi, mutta silti ihan toimiva kokonaisuus. Tämä kolmas Rambo muistuttikin sitten enemmän jo tusinarämiskelyä. Ei tämäkään kuitenkaan varsinaisesti huono ollut, mutta en yhtään ihmettele sitä, että seuraavaa Ramboa saatiin odottaa parikymmentä vuotta.

Siinä missä toisessa Rambossa ei todellakaan viivytelty paikan päälle menemisessä, tässä Thaimaassa oleskeltiin hyvä tovi. Kun sitten Rambo viimein pääsee Afganistaniin, niin sielläkin viihdytään aikansa ennen kuin kunnon toiminta alkaa. Tätä voi pitää hyvänä tai huonona asiana, sillä tämä jarruttelu oli sinänsä ihan menevää, mutta kyllä minä enemmän sitä toimintaa olisin toivonut. Sitten kun ramboilu pääsi toden teolla käyntiin, niin se tuntui lopulta aiempaa satunnaisempaa. Mentiin sinne tänne ja jotenkin Rambo aina vain osasi mennä erinäisiin paikkoihin juuri silloin, kun vihollinen ei nähnyt. Tästä typerimpänä esimerkki sinne vankilarakennukseen meneminen katossa olleen reiän kautta. Ei sillä, mahtui elokuvaan hyviäkin hetkiä, kuten siellä luolassa seikkailu, mutta varsinaiset kohokohdat elokuvasta jäi todellakin puuttumaan. Lopputaistelu olikin jo sitten ihan naurettava jopa Rambon mittakaavassa.

Ei Syltty tälläkään kertaa Rambona varsinaisesti ollut, mutta hahmona Rambo oli hieman aiempaa tylsempi, sillä nyt hänestä tuntui paistavan ihan hillitön raivo, mikä ei oikein tuntunut sopivan Rambon hahmoon. Trautmanin hahmokin oli elokuvan juonen luonteen vuoksi aiempaa toimintahahmon oloinen.

Pisteitä: 2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti