maanantai 27. huhtikuuta 2009

Rambo - Taistelija 2

Alkuperäinen nimi: Rambo: First Blood Part II
Ohjaus: George P. Cosmatos
Käsikirjoitus: Sylvester Stallone, James Cameron
Pääosissa: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Charles Napier
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1985


John Rambo (Sylvester Stallone) haetaan vankilasta Vietnamiin, jossa tämä saa tehtäväkseen kuvata sotavankileiriksi epäiltyä viidakkokylää. Avuksi hän saa thaimaalaisen nuoren naisen Co Baon (Julia Nickson-Soul). Rambo ei kuitenkaan aio tyytyä vain kuvaamaan paikkaa, vaan hän aikoo myös saada vangit vapaaksi. Asia mutkistuuu, kun operaation johtaja jättää Rambon oman onnensa nojaan ja tämän täytyy itse löytää tiensä takaisin tukikohtaan...

Kuvittelin Taistelijan sijoittuvan viidakoihin ja rämeihin, mutta näin ei sitten ollutkaan. Elokuva kuitenkin oli varsin hieno paketti. Rambo - Taistelija 2:ssa sitten päästään jo Vietnamin viidakoihin, mutta eipä elokuva kuitenkaan tarjonnut ihan samanlaista elämystä kuin ensimmäinen osa.

Tarinan käyntiin pistämisessä ei toden totta viivytellä. Elokuvan ensimmäinen kohtaus tapahtuu vankilassa ja viiden minuutin päästä ollaan jo Thaimaassa tukikohdassa. Kun sitten Rambo pääsee Vietnamin puolelle, niin käy ilmi, ettei toiminta ole samalla tasolla kuin ensimmäisessä osassa. Yksi syy tältä löytyy Co Baonista, joka oli melko turha sidekick ja minä olin vain iloinen, kun tämä kuoli pois edestä, sillä hänen kuolemansa jälkeen toimintakin maistui paremmin. Mitä tulee sitten itse toimintaan ja etenkin Rambon ramboiluun, niin se oli välillä turhankin katkonaista. Tuntuu kuin Rambo olisi otettu vangiksi vain, jotta katsojille voisi näyttää, kuinka kova kaveri hän oikein onkaan, kun kestää jopa kidutuksen. Mitä tulee sitten viidakoissa samoiluun ja vihollisten eliminointiin, niin ei tässä ollut samnlaista intoa kuin ensimmäisessä osassa. Rambon naamiointikyky oli kyllä jälleen huipussaan, mutta kuvauspuoli hieman ontui. Nimittäin välillä Rambon liikkuessa maastossa ei oikein muodostunut kunnon kuvaa ympäröivästä maailmasta ja tämä hieman häiritsi. Kuitenkin Rambo - Taistelija 2 oli selvästi tusinatoimintaleffoja maukkaampi paketti.

Syltty oli jälleen hyvä, vaikkei hänessä ihan samaa särmää ollutkaan kuin Taistelijassa, mutta kuitenkin hoiti roolinsa kunnialla. Richard Crenna oli hänkin jälleen ihan kohtuullinen. Sen sijaan Charles Napierin suurin ongelma oli se, että hänet arvasi takinkääntäjäksi heti alussa.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti