sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Jokikyttä

Alkuperäinen nimi: Striking Distance
Ohjaus: Rowdy Herrington
Käsikirjoitus: Rowdy Herrington, Marty Kaplan
Pääosissa: Bruce Willis, Sarah Jessica Parker, Dennis Farina
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1993


Poliisit jahtaavat sarjamurhaajaa takaa-ajossa, jonka päätteeksi työparinsä väkivaltaisuudesta vasikoinut murhatutkija Tom Hardy (Bruce Willis) menettää isänsä. Myöhemmin sarjamurhaaja saadaan kiinni, mutta Hardy on varma, että poliisi on pidättänyt väärän miehen, ja että oikea sarjamurhaaja on poliisi ja vielä vapaalla. Menee kaksi vuotta ja Hardy on siirtynyt murhatutkijasta jokipoliisiksi. Nämä kaksi vuotta hiljaiseloa pitänyt sarjamurhaajakin näyttäisi aktivoituneen uudelleen ja tällä kertaa hänellä tuntuisi olevan tähtäimessä naisia, jotka Hardy on tuntenut...

Jokikyttä on siitä harvinainen elokuva, että sen nimen suomennos on selvästi kovempi kuin alkuperäinen nimi. Jokikytällä on myös tietynlaista tunnearvoa, sillä se on muistaakseni ensimmäinen näkemäni Bruce Willis -elokuva. Nyt tämän elokuvan näkemisestä on kulunut varmaan yli kymmenen vuotta (vaikka nähnytkin sen ainakin kolmesti), joten kovin paljoa en tästä etukäteen muistanut.

Elokuva alkaa kunnon takaa-ajokohtauksella, mikä toisaalta näyttää ihan hyvältä, mutta kyllä mä vähän ihmettelin takaa-ajettavan auton kestävyyttä. Sitten tulee vähän hitaampi jakso, jossa kehitellään tarinaa eteenpäin. Muutenkaan toiminta ei ole yhtenäistä, vaan etenee silleen pätkittäin. Tarina on kyllä ihan mukava toimintaelokuvan tarinaksi, mutta eipä tarjoa mitään todellisia kohokohtia taikka yllätyksiäkään, joskin tähän jälkimmäiseen saattoi vaikuttaa se, että olin nähnyt elokuvan niinkin monta kertaa aiemmin. Kuitenkin elokuva oli ihan mukavaa popcorn-viihdettä, eikä päässyt kyllästyttämään missään vaiheessa.

Bruce Willis oli ihan ok oma itsensä, mutta ei kyllä ihan parastaan elokuvassa näyttänyt. Sarah Jessica Parker oli myöskin hyvä samoin kuin Dennis Farina. Muut olivatkin sitten aika perinteisiä sivuosan näyttelijöitä, eivätkä siten vakuuttaneet juuri mitenkään.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti