torstai 23. huhtikuuta 2009

Halloween II - tappajan paluu

Alkuperäinen nimi: Halloween II
Ohjaus: Rick Rosenthal
Käsikirjoitus: John Carpenter, Debra Hill
Pääosissa: Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence, Lance Guest
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1981


Tohtori Sam Loomis (Donald Pleasence) on juuri ampunut Michael Myersin (Tony Moran) alas parvekkeelta, mutta tämä ei kuole vaan katoaa ja alkaa poliisioperaato Myersin löytämiseksi. Myersin kynsistä selvinnyt Laurie (Jamie Lee Curtis) viedään sairaalaan toipumaan, mutta Myers seuraa Lauriea omia reittejään, vaan miksi Myers ylipäätään jahtaa Lauriea?

John Carpenter ja Debra Hill jatkoivat käsikirjoitustyötä toisessa Halloweenissa, mutta ohjauksen hoiti Carpenterin sijaan Rick Rosenthal. En tiedä, johtuuko tästä jälkimmäisestä seikasta, mutta Halloween II - tappajan paluu ei vain yllä samalle tasolle kuin ensimmäinen osa. Myös käsikirjoituksellisia heikkouksia tästä toisessa osassa on.

Tarinan suurin heikkous on siinä, ettei se oikein missään vaiheessa lähde käyntiin, sillä siinä poukkoillaan sinne tänne pääsemättä kunnolla oikein mihinkään. Myersin matka sairaalaan on yksi tällainen heikkous, sillä sen aikana niin tapetaan tarinan kannalta täysin ylimääräinen tyyppi ja sitten jossain vaiheessa seurataan kahden Myersin lähellä olevan niin ikään ylimääräisen hahmon pulinoita. Sitten taas jotenkin kuvernöörin mahtikäsky tuntuu kaikin puolin epäuskottavalta - voiko työntekijää pakottaa töihin täysin yllättäen? Elokuva pyrkii myös selittämään, miksi Myers jahtaa Lauriea, minkä se tekee epätyydyttävästi. Kun vielä tunnelmakaan ei ole samalla tasolla kuin ensimmäinen osassa, joskaan ei myöskään täysin poissa. Tarinassa kuitenkin riitti sen verran ytyä, ettei tämä kuitenkaan täysin kehnoksi jäänyt.

Jamie Lee Curtis on jälleen ihan hyvä, mutta melko pieneksi jäi hänen roolinsa tässä osassa, kun enemmän keskityttiin Myersin matkan seuraamiseen sekä sairaalaelämän kiemuroihin. Myöskin Donald Pleasenceä näkyi vähemmän kuin ensimmäisessä osassa, mutta hän tuntuikin hieman yksiulotteisemmalta tässä osassa.

Pisteitä: 2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti