perjantai 24. huhtikuuta 2009

Halloween 4: The Return of Michael Myers

Alkuperäinen nimi: Halloween 4: The Return of Michael Myers
Ohjaus: Dwight H. Little
Käsikirjoitus: Alan B. McElroy
Pääosissa: Donald Pleasence, Ellie Cornell, Danielle Harris
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1988


On Halloweenin aatto 1988. Michael Myersia (George P. Wilbur) ollaan siirtämässä ambulanssilla sairaalasta toiseen, mutta tämä ottaa ja karkaa. Niinpä kymmenen vuotta aiemmin vanhan sairaalan räjähdyksestä nipin napin selvinnyt tohtori Loomis (Donald Pleasence) palaa Haddonfieldiin, johon Loomis uskoo Myersinkin olevan matkalla. Myersin sisko Laurie on kuollut, joten nyt Myersin kohteena tuntuisikin olevan tämän siskopuoli Jamie (Danielle Harris)...

Itsenäisen ja siten huonosti menestyneen kolmannen osan jälkeen olikin aika palata takaisin Haddonfieldiin ja Michael Myersin pariin ja kieltämättä Halloween 4: The Return of Michael Myers (en löytänyt tästä suomenkinkielistä nimeä, jos sellaista edes oli, valitan) olikin edellistä selvästi parempi pakkaus.

Tarinan alussa oli jotain samaa kuin ensimmäisessä Halloweenissa, sillä molemmissa ollaan viemässä Myersia toiseen paikkaan, joskin nyt tässä osassa päästään jopa matkaankin, ennen kuin Myers pääsee pakoon. Kuitenkin tarina lähtee tästä hivenen uuteen suuntaan ja onnistui olemaan ihan mielenkiintoinen, vaikka olisihan tämä parempikin voinut vielä olla. Tunnelmakin oli paremmin kohdillaan kuin kahdessa aiemmassa osassa, joten hyvin tämän parissa viihtyi, vaikka Myersia loppujen lopuksi nähtiinkin aiempaa vähemmän. Pieniä heikkouksia tarinassa kyllä oli. Esimerkiksi tämä Jamien yksin hortoilu siellä kadulla oli jotenkin kömpelösti toteutettu. Kokonaisuutena siis ihan ok kauhuleffa, jopa Halloweeniksi, mitä nyt Halloween Themeä olisin halunnut kuulla vähän enemmän... ja sopivammissa kohdissa.

Donald Pleasence oli jälleen hyvä vähän vinksahtaneelta tuntuvana tohtori Loomisina. Myöskin Ellie Cornell Jamienin sisarpuolena Rachelina on ihan ok ja mitä tulee itse Danielle Harrisin näyttelemään Jamieen, niin nimihän on selvästi jonkinlainen kunnianosoitus kahden ensimäisen osan Jamie Lee Curtisille, eikä Harriskaan rooliaan huonosti hoitanut.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti