torstai 23. huhtikuuta 2009

Halloween 3 - pahuuden yö

Alkuperäinen nimi: Halloween III - Season of the Witches
Ohjaus: Tommy Lee Wallace
Käsikirjoitus: Tommy Lee Wallace
Pääosissa: Tom Atkins, Stacey Nelkin, Dan O'Herlihy
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1982


Halloween-tarvikkeita myyvä Harry Grimbridge (Al Berry) tuodaan sairaalaan kädessään halloween-maski. Keskellä yötä liikemieheltä näyttävä mies käy tappamassa Harryn ja lähtiessään saa peräänsä lääkäri Daniel Challisin (Tom Atkins). Challisin päästyä ulos hän näkee tappajan valelevan päällensä bensaa ja räjäyttävän itsensä. Tapaus jää kaihertamaan Challisia ja niinpä hän lähtee Harryn tyttären Ellien (Stacey Nelkin) kanssa uneliaaseen pikkukylään ottamaan tapauksesta selvää, sillä näyttäisi siltä, että kaiken takana on tuon kylän "valtaansa" ottanut halloween-maskeja valmistava tehdas...

Halloween 3 - Pahuuden yö on täysin itsenäinen jatko-osa, eikä sillä ole mitään tekemistä aiempien osien kanssa, sillä ainut viittaus aiempiin osiin on televisio, jossa näytetään mitäpä muutakaan kuin ensimmäistä Halloweenia. Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että John Carpenter oli aikonut tuoda markkinoille joka vuosi uuden, itsenäisen Halloween-tarinan, mutta tämä Halloween menestyi niin huonosti, että suunnitelmista luovuttiin. En sitten tiedä, johtuiko huono tulos tästä itsenäisyydestä vai vaan siitä, että elokuva oli ei niin harvinaisenkaan kömpelö, vaikkakaan ei nyt ihan huonoin mahdollinen.

Tarina lähti liikkeelle todella hitaasti, vaikka elokuva aloitettiinkin jalan tapahtuvalla takaa-ajokohtauksella. Kun sitten Harry on kuollut, on todella outoa, että poliisi ei tunnu tekevän mitään, vaan mysteerin ratkaisu on täysin Ellisin ja Danin varassa. Todella kummallista, että nimenomaan Ellis selvittää isänsä viimeisten päivien kulun, eikä suinkaan poliisi. Sitten kun päästään naamiotehtaalle, niin homma menee vaan entistä enemmän pyllylleen, sillä paikan omistajan Cochranin (Dan O'Herlihy) salaiset puuhat ovat jopa kauhuelokuvan mittakaavalla täysin naurettavat. Toisaalta kyseisissä puuhissa voisi nähdä jopa pientä campin poikastakin, mutta silloinkin camp-arvot olisivat niin matalalla, että siitä olisi lähes mahdotonta antaa lisäpisteitä.

Näyttelijäkaartista tykkään siinä mielessä, että tässä osassa nyt selvästi liikutaan aikuisten maailmassa ja siten kaikki tärkeimmät näyttelijät ovat aikuisia, vaikka Stacey Nelkin Ellienätoki hivenen nuori olikin, mutta jos hänkään teini oli, ei se kyllä päällepäin näkynyt. Kuitenkin niin Stacey Nelkin ja Tom Atkins olivat sen verran hyviä muutenkin, ettei elokuvasta täyttä pannukakkua tullut ja jos jostain pitäisi camp-pisteitä antaa, niin Dan O'Herlihyn roolisuorituksesta. Ei, hänkään ei ollut huono, mutta hänen roolihahmonsa oli kaikessa kliseisyydessään niin tökerön naurettava, että pienet pisteet on siitä kuitenkin annettava.

Pisteet: 2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti