torstai 12. maaliskuuta 2009

Uinu, uinu lemmikkini 2

Alkuperäinen nimi: Pet Sematary 2
Ohjaus: Mary Lambert
Käsikirjoitus: Richard Outten
Pääosissa: Edward Furlong, Anthony Edwards, Clancy Brown
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1992


Uinu, uinu lemmikkini -elokuvasta tuttuun Ludlowiin palataan tässä lähes täysin itsenäisessä jatko-osassa. Jeff Matthewsin (Edward Furlong) näyttelijä-äiti kuolee elokuvan kuvauksissa ja tämä haudataan Ludlowiin, jonne Jeff muuttaa yhdessä isänsä Chasen (Anthony Edwards) kanssa. Jeffin koulunkäynti ei ala niissä parhaissa merkeissä, sillä hänen äitinsä näyttelijätausta herättää tiettyä närää koulutovereista. Hän sinnittelee ja saa lopulta kuulla koulukavereiltaan hyvin salaisesta lemmikkien hautausmaasta. Jeffin parhaan kaverin Drewin (Jason McGuire) isäpuoli Gus (Clancy Brown) ampuu Drewin koiran ja niinpä Drewille ja Jeffille tulee asiaa kyseiseen hautapaikkaan, mutta tämä on vasta alkua...

Voin myöntää, että pienellä varauksella katson Stephen Kingin kirjoista tehtyjä elokuvia, mutta vielä suuremmalla varauksella katselen niistä elokuvista tehtyjä jakso-osia ja siten en tältäkään odottanut paljoakaan, mutta tämähän viihdytti ihan mukavasti.

Tarina kyllä sisälsi joitakin kliseitä, kuten ilkeän isäpuolen ja sopeutumisvaikeuksia uudessa koulussa, mutta nämä antaa helposti anteeksi, kun muuten tarinassa riittää potkua aika pitkälle asti ja sitä seuraakin ihan ilokseen. Lisäksi elokuvassa riittää tunnelmaa ja jännitettä oikeastaan siihen asti, kun Gus menee ja tappaa Jeffin kovimman kiusaajan. Sen jälkeen tarina vähän latistuu ja lopputaistelu ullakolla onkin sitten jo aika tylsää katsottavaa, mutta nimenomaan alkupuoliskon jännittävä tunnelma nostaa tämän elokuvan plussan puolelle.

Näyttelijäsuorituksista ei sinänsä ole mitään ikävää sanottavaa, mitä nyt Jason McGuire ei oikein loistanut. Sen sijaan Clancy Brown on suorastaan loistava Drewin isäpuolena, varsinkin sen jälkeen, kun Gus on päässyt kokemaan intiaanien pyhän hautapaikan ilot. Teho-osastosta parhaiten muistettava Anthony Edwards teki ehkä vähän rutinoidun suorituksen, mutta teki sen ihan hyvin.

Pisteitä: 3/5

Uinu, uinu lemmikkini, Uinu, uinu lemmikkini 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti