maanantai 23. maaliskuuta 2009

Jouluyö, kuolemanyö 2

Alkuperäinen nimi: Silent Night, Deadly Night 2
Ohjaus: Lee Harry
Käsikirjoitus: Lee Harry, Joseph H. Earle
Pääosissa: Eric Freeman, James Newman, Elizabeth Kaitan
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1987


Ykkösosasta tutun Billyn veli Ricky (Eric Freeman) on suljettu mielisairaalaan, johon tohtori Henry Bloom (James Newman) tulee tekemään selkoa Rickyn menneisyydestä. Takaumien kautta käydään läpi niin ykkösosan tapahtumat kuin myös Rickyn kasvamisen orpokodista pääsyn jälkeen ja nämä takaumat eivät suju verettömästi. Rickyllä ei myöskään ole aikeita jäädä mielisairaalaan pidemmäksi ajaksi... 

Ensimmäinen osa oli sen verran huono, että en uskonut, että siitä voisi pistää juuri huonommaksi, mutta ikävä kyllä taisin olla väärässä. Tai no, oikeastaan Jouluyö, kuolemanyö 2 oli kaikessa tahattomuudessaan sen verran hauska, että melkein teki mieli antaa tälle enemmän pisteitä. 

Tarinaahan tässä ei ole oikeasti nimeksikään. Elokuva kesti 86 minuuttia ja siitä ajasta 37 minuuttia (alkutekstit mukaan luettuna) meni ensimmäisen osan tapahtumien kertaamiseen. Oikeasti! Kokoillanelokuvaan ei ilmeisesti ollut riittänyt aineksia, niin piti käyttää yli kolmasosa ajasta kertaamiseen, tai sitten vain elokuvantekijät eivät oikein tajua tiivistämisen taidetta. Sitten kun päästiin Rickyn omiin takaumiin, niin sen jälkeen ei naurua puuttunut. Nunnakävely oli hulvaton kaikessa huonoudessaan, puhumattakaan kohtauksesta, jossa Ricky tappaa tyttöystävänsä melkein raiskanneen miehen. Toki tämä nainen sen jälkeen tulee Rickyn luo ja kiittää. Loppuelokuvakin oli ihan yhtä huono, josta ei tahatonta komiikkaa puuttunut. Sitten kun ei esimerkiksi mielisairaalasta pakenemisen helppoutta selitetty mitenkään, niin ei hyvää päivää. 

Näyttelijät olivat ihan yhtä huonoja kuin itse elokuvakin, joten niistä ei sen enempää voi sanoa. Sen verran amatöörimäistä oli näytteleminen. 

Pisteitä: 1/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti