sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

The Eye

Alkuperäinen nimi: The Eye
Ohjaus: David Moreau, Xavid Palud
Käsikirjoitus: Sebastian Gutierrez
Pääosissa: Jessica Alba, Alessandro Nivola, Parker Posey
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2008


Sydney (Jessica Alba) saa kymmenien vuosien tauon jälkeen näkönsä takaisin sarveiskalvoleikkauksessa. Hänen tottuessaan näköönsä hän saa huomata näkevänsä myös jotain, mitä muut eivät näe: kuolleiden henkiä sekä lyhytkestoisia kohtauksia muun muassa tulipalosta ja loukussa olevista ihmisiä. Näyttää siltä, että hänen näkynsä ovat peräisin sarveiskalvojensa alkuperäiseltä omistajalta ja hän lähteekin ottamaan selvää tämän kohtalosta, mutta todellinen tragedia on vasta edessä...

The Eye on uusintaversio vuoden Pangin veljesten vuonna 2002 tekemästä aasialaisesta versiosta, vaikka minun omistamani julkaisun takakannessa lukikin The Eye 2:n juoniselostus ja hetken ehdinkin epäillä tämän version perustuvan tuohon elokuvaan, mutta onneksi ei. Nimittäin The Eye on selvästi alkuperäisen veroinen elokuva.

Tarina etenee monin paikoin samoja polkuja kuin alkuperäisversiokin, vaikka pieniä muutoksia onkin tehty muun muassa Sydneyn sarveiskalvojen entisen omistajan kohtalon selvittämisessä sekä siinä loppukohtauksessa. Kuitenkin pääosa elokuvasta seuraa aika uskollisesti alkuperäisen elokuvan linjoja ja monet kohtaukset oli rakennettu lähes identtisiksi alkuperäisversion kanssa. Toisin sanoen elokuva on Pangin version tasoa, niin hyvässä kuin pahassa. Nimittäin siinä missä tarinasta en löydä varsinaisesti mitään uutta sanottavaa, niin myös tunnelman tasolla elokuva on alkuperäisen tasolla eli sitä ei kauheasti löydy tästäkään. Tämä on sääli, sillä tarinassa oli ainesta johonkin vieläkin parempaan.

Näyttelijöistä ei ole juuri mitään sanottavaa. Jessica Alba oli ihan ok, vaikkei ihan Angelica Leen veroinen. Sydneyn terapeuttia esittävä Alessandro Nivola jäikin sitten enemmän esikuvansa taakse.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti