perjantai 13. maaliskuuta 2009

The Eye

Alkuperäinen nimi: Gin gwai
Ohjaus: Oxide Pang Chun, Danny Pang
Käsikirjoitus: Jo Jo Yuet-Chun Hui, Oxide Pang Chun, Danny Pang
Pääosissa: Angelica Lee, Lawrence Chou, Chutcha Rujinanon
Valmistusmaa: Hong Kong / Singapore
Ilmestymisvuosi: 2002


Mun (Angelica Lee) on ollut sokea pienestä asti, kunnes hän aikuisiässä saa mahdollisuuden saada näkönsä takasin sarveiskalvoleikkauksella. Leikkauksen jälkeen hänen näkönsä palautuu vähä vähältä, mutta hän saa pian huomata, että hän näkee jotain, mitä muut eivät näe: kuolleiden ihmisten henkiä. Ensijärkytyksestä toivuttuaan hän alkaa ottaa selvää luovuttajasta yhdessä terapeuttinsa tohtori Wahin (Lawrence Chou) ja törmää todelliseen tragediaan...

Olen ennen tätä elokuvaa tainnut nähdä Ringun ja Kaunan, mutta muita aasialaisia kauhuelokuvia en ainakaan tähän hätään muista näkeneeni. The Eye sijoittuukin tällä hyvin lyhyellä listalla siihen keskiväliin, sillä The Eye tarjoaa kyllä paremman tarinan kuin Kauna, mutta ei yhtä tunnelmallinen kuin Ringu.

Tarina on sinänsä ihan mielenkiintoinen noin lähtöasetelmiltaan, mutta veto ei tahdo riittää ihan loppuun asti. Osansa tähän on syynä se, että tunnelmaa sai hakea kissojen ja koirien kanssa, mutta löytymättä jäi. Munin tuska ei oikein tahtonut välittyä kotisohvalle asti ja niinpä elokuva tahtoikin olla välillä pelkkää kuolleiden bongailua ilman jännittynyttä tunnelmaa. Toisin sanoen samaistuminen Muniin ei tahtonut oikein onnistua. Tämä on sääli, sillä itse juonenkehitys oli kyllä riittävän hyvä, mutta tunnelman puutteessa ne parhaimmat pisteet jäi nyt saamatta.

Syy, ettei Munin tuska välittynyt kotisohvalle asti, oli tosiaan tunnelman puutteessa, eikä sinänsä Angelica Leen roolisuorituksessa, sillä minusta Lee oli mielestäni hyvä. Myöskin Chou oli ihan tarpeeksi uskottava, joten näyttelijöiden osalta tämä oli ihan onnistunut elokuva.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti