maanantai 2. maaliskuuta 2009

Dolly Dearest

Alkuperäinen nimi: Dolly Dearest
Ohjaus: Maria Lease
Käsikirjoitus: Maria Lease
Pääosissa: Denise Crosby, Sam Bottoms, Rip Torn
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1992


Waden perhe muuttaa Los Angelesista Meksikoon Hapalaan, jossa perheen isän Elliotin on tarkoitus ottaa haltuunsa verrattain rapistunut nukketehdas. Tehtaan vieressä tehdään arkeologisia tutkimuksia saatananpalvojaheimo Sanzian raunioiden luona ja ennen Waden perheen saapumista siellä tapahtuu onnettomuus ja pahat henget tunkeutuvat nukketehtaaseen. Perheen tytär ei oikein tunnu tykkäävän uudesta kodista ennen kuin hän saa hienon nuken nukketehtaasta, mutta perhe saa huomata, ettei nukke olekaan ihan tavallinen...

Joudun tässä tunnustamaan, etten ole vielä onnistunut näkemään Child's Playta tai sen jatko-osia (ostettuina ne nyt on), mutta silti jo ostohetkestä lähtien on ollut sellainen fiilis, että ilman Child's Playn menestystä tätäkään elokuvaa ei olisi koskaan nähty, voin olla tietenkin väärässäkin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tämä olisi ollut hirveän huono tapaus.

Tarina tässä on ehkä parasta, sillä elokuvassa on kuin onkin sellainen, vaikkakin aika kliseinen. Saatanaa palvoneen heimon raunioiden lähistöllä oleminen vertautuu melkein suoraan intiaanien hautausmaan päällä asumiseen ja muutenkin käsittely oli aika perinteistä. Siitä huolimatta tätä jaksoi hyvin seurata, mistä kiitos sille, ettei elokuvasta tullut sellaisia tappobileitä kuin etukäteen vähän odotin, vaan ensimmäisten kuolemantapausten jälkeenkin riitti hyvin tilaa tarinalle. Alkukohtauksen henkien kulku kyllä antoi vähän odottaa tahatonta komediaa, mutta onneksi sellaiseksi ei tämä yltynyt kuitenkaan.

Näyttelijätkään eivät olleet pahemmin huonoja, mitä nyt Jimmy (Chris Demetral) kaikessa kliseisyydessään kyllä vähän ärsytti. Jessican roolin vetänyt Candace Hutsonin oli pääosin ihan hyvä, mitä nyt puhellessaan äitinsä kanssa leikkimökillä hänen artikulaationsa kuulosti ihan Salatut elämät -lapsen vastaavalta. Nämä aikuisnäyttelijät olivat ihan riittävän hyviä.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti