maanantai 30. maaliskuuta 2009

Bride of Re-Animator

Alkuperäinen nimi: Bride of Re-Animator
Ohjaus: Brian Yuzna
Käsikirjoitus: Brian Yuzna, Rick Fry, Woody Keith
Pääosissa: Jeff Combs, Bruce Abbott, Claude Earl Jones
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1990


Herbert West (Jeff Combs) ja Dan Cain (Bruce Abbott) jatkavat Re-Animatorin viitoittamalla tiellä ja herättävät jälleen kuolleita henkiin kahdeksan kuukautta ykkösosan tapahtumien jälkeen. West on näistä kahdesta se intohimoisempi jatkamaan tutkimuksia ja Cain suunnitteleekin luopuvansa leikistä, mutta West saa tämän pään käännettyä; hän lupaa Cainille herättävänsä Cainin vanhan rakkaan, Meganin henkiin. Samaan aikaan poliisi Leslie Chapman (Claude Earl Jones) on kaksikon jäljillä, eikä tohtori Carl Hillkään (David Gale) ole täysin poissa pelissä...

Bride of Re-Animatorin trailerissa ehkä noin 90% ajasta näytettiin pätkiä elokuvan vimeisen puolen tunnin ajalta, minkä ratkaisun ymmärtää hyvin, sillä tämä viimeinen kolmannes oli ehdottomasti elokuvan parasta antia ja se takasi sen, ettei elokuva jäänyt jämäpisteille.

Elokuvan tarina ei nimittäin vedä samalla mukaansa kuin ykkösosa. Tietenkin Westin suorastaan maaninen hulluus kyllä jaksaa viihdyttää elokuvan alkupuolella, mutta noin muuten tarinassa ei tahdo riittää entiseen tapaan imua. Ensimmäinen tunti elokuvasta on jollakin tapaa sillisalaattimainen, vaikka pysyykin vähintään yhtä hyvin kasassa kuin "Meganin" reinkarnaatio. Huumoriakin oli vähennetty selvästi sitten ensimmäisen osan, mutta oli sitäkin kyllä ihan riittävästi; siitä todisteena ihmiskäden saava koira, mustasukkaiset kuolleet kuin myös lepakonsiipinen tohtori Carl Hillin pää, vaikka jälkimmäistä olisin halunnut nähdäkin hivenen enemmän. Harmi vain, että ne suurimmat huumorihetketkin painottuvat enemmän juuri elokuvan viimeiseen kolmannekseen. Kuitenkin elokuva jatkaa sen verran hyvin, että kokonaiskuva jäi plussan puolelle, vaikka loppuratkaisu ei täysin miellyttänytkään.

Näyttelijät olivat petranneet selvästi ensimmäisestä osasta ja nyt varsinkin Jeff Combsin silmistä näkyi se juuri oikeanlainen hullun kiilto, mikä teki elokuvasta selvästi paremman. Bruce Abbott siten hieman jäikin Combsin varjoon, mikä ei kylläkään haitannut, sillä onhan elokuva(t) niin selvästi rakennettu Herbert Westin hahmon ympärille. Claude Earl Jones sitten olikin aika tyypillinen pikkukaupungin(?) poliisietsivä.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti