maanantai 30. maaliskuuta 2009

Beyond Re-Animator

Alkuperäinen nimi: Beyond Re-Animator
Ohjaus: Brian Yuzna
Käsikirjoitus: José Manuel Gómez
Pääosissa: Jeff Combs, Jason Berry, Elsa Pataky
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2003


Herbert West (Jeff Combs) on edelleen elossa ja hän jatkaa yksin kokeitaan, kunnes yksi hänen kokeistaan lähtee karkuteille ja tapaa nuoren Howard Phillipsin (Tommy Dean Musset) sisaren ja West pistetään kiven sisään. 13 vuotta myöhemmin West saa uuden työnkuvan vankilassa, kun uusi lääkäri, edellä mainittu Howard Phillips (Jason Berry) tulee Westin innoittamana johtamaan vankilan sairastupaa. Yhdessä West ja Phillips aloittavat testit ja pian ovat taas kuolleet hengissä ja taaskaan kaikki ei mene ihan putkeen...

Beyond Re-Animator on selvästi Re-Animator -elokuvista se heikoin, vaikkei tämäkään surkea tekele missään nimessä ole. Kuitenkin monet, joskin pienet elementit, jotka tekivät kahdesta ensimmäisestä osasta hyviä, tuntuivat puuttuvan elokuvasta, mutten oikein osaa nimetä ainakaan kaikkia näitä elementtejä.

En voi väittää, etteikö tarina olisi jollain tasolla imaissut mukaansa, sillä huomasin noin tunnin kohdalla, että aika oli kulunut kuin itsestään. Tämä oli sinänsä outoa, sillä en pitänyt juonta kovinkaan mukaansatemapaavana tai erityisen hyvänäkään. Lähtöasetelma, eli Westin oleminen linnassa ja Phillipsin sinne tuleminen hänen perässään, oli kyllä ihan kiva, mutta näistä asetelmista ei kunnolla päästy lentoon. Toki, nämä Westin kokeet pitivät jälleen otteessaan, mutta kun elokuvaan liitettiin näitä hyvin perinteisiä vankilajuttuja, kuten sadistinen johtaja (Simón Andreu) ja mellakointi, niin elokuvasta katosi se suurin elinvoima. Nämä kuolleistaherätetytkin menettivät yllättävän paljon tehoa, kun siihen ympärillä mellakoitiin. Beyond Re-Animator on lisäksi trilogian se vähiten humoristinen, sillä huumoripuoli oli nipistetty suorastaan minimiin. Elokuvan loppuratkaisu oli kyllä minulle mieleen.

Jeff Combs oli jälleen loistava kylmänviileänä tohtori Herbert Westinä, ja jälleen kerran muut näyttelijät jäivät hänen varjoonsa. Kuitenkin Jason Berry oli sen verran hyvä hänkin, etten edes jäänyt kaipaamaan aiemmissa osissa ollutta Bruce Abbottia. Simón Andreu oli turhankin vainoharhaisen oloinen, josta en hirveästi pitänyt.

Pisteitä: 2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti