maanantai 2. maaliskuuta 2009

Are You Scared?

Alkuperäinen nimi: Are You Scared?
Ohjaus: Andy Hurst
Käsikirjoitus: Andy Hurst
Pääosissa: Alethea Kutcher, Erin Consalvi, Brad Ashten
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2006


Joukko nuoria hakevat Are you scared? -nimiseen tositv-ohjelmaan, jossa heidän olisi tarkoitus kohdata heidän suurin pelkonsa. He eivät vain tiedä, ettei moista tositv-projektia ylipäätään ole olemassa, vaan kysessä on psykopaatin huolella suunniteltu kidutus- ja tappoleikki. Niinpä kun nuoret heräävät hylätystä tehdasrakennuksesta, he saavat hiljalleen huomata, ettei kyseessä olekaan mikään tositv, vaan mikäköhän on psykopaatin motiivi...

Tämä selvästi Saw-leffojen innoittama elokuva jää kauas esikuvastaan, sillä se on käytännössä perinteinen "joukko nuoria vs. hullu murhaaja" -tarina, eikä sellaisena edes kovin onnistunut. Kai tämä köyhän miehen Saw-leffasta ihan juuri ja juuri menisi, vaikka elokuva vetää selvästi sieltä, missä aita on matalin.

Tarina on aivan uskomatonta huttua, eikä se tahdo jaksaa viihdyttää lainkaan. Tarinan tarkoitus on vain johdatella katsojaa kohti täysin typerää tappoleikkiä, eikä onnistu siinäkään tehtävässään oikein hyvin. Elokuvasta puuttuu se tietynlainen asenne, mikä Saw-elokuvista tekee niin hyviä. Ansat ovat varsin typeriä, vaikka kaksosten ansasta pienet pisteet, mutta sitten tämäkin kohtaus pilattiin nopeilla leikkauksilla. Kun vielä murhaajan motiivit olivat täysin epäuskottavia ja siten varsin keinotekoisia, niin ei tämä edes lähentele hyvää elokuvaa.

Tässä murhaajassa (Brent Fidler) ei ole mitään sellaista hienotunteisuutta tai karismaa kuin Tobin Bellissä Saw-elokuvissa ja nämä nuoretkin tuntuvat siltä kuin olisivat tyyliin ensimmäisessä elokuvassaan. Näyttelijäsuoritukset eivät siten tehneet minkäänlaista vaikutusta.

Pisteitä: 1/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti