tiistai 24. maaliskuuta 2009

Aikavarkaat

Alkuperäinen nimi: Time Bandits
Ohjaus: Terry Gilliam
Käsikirjoitus: Terry Gilliam, Michael Palin
Pääosissa: Craig Warnock, Jack Purvis, Kenny Baker
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Ilmestymisvuosi: 1981


Joukko kääpiöitä varastaa Kaikkein Ylimmältä Olennolta aikakartan, jolla he voivat matkata ajassa erityisen aikareiän kautta ja yhdellä matkalla he törmäävät nykyajassa Kevin-pojan (Craig Warnock) huoneeseen ja kun Kaikkein Ylin Olento ajaa heitä takaa, he pyytävät Keviniltä apua ja tempaavat hänet mukaan aikamatkoille, joiden aikana käydään niin Napoleonin luona kuin tavataan Robin Hoodkin (John Cleese). Kuitenkin Äärimmäisen Pimeyden Torniin (tai vastaavaan) suljetulla Paholaisella on omat suunnitelmansa aikakartan suhteen...

Elokuvaa mainostetaan Sean Connerylla ja John Cleesellä, mutta itse asiassa kummankin roolit kestävät elokuvassa vain muutaman minuutin ajan. Kuin tässäkään ei olisi tarpeeksi, Scanboxin takakannet mainostavat elokuvaa edellä John Cleesen lisäksi myös muulla Monty Python -porukalla, mutta todellisuudessa elokuvassa esiintyy Pythoneista vain Michael Palin (ja hänkin vain hetken); Terry Gilliam toki ohjasi ja käsikirjoitti elokuvan, mutta ei tämä mielestäni ihan riitä siihen, että elokvuaa voisi mainostaa "muun Monty Python -porukan" mukanaololla.

Mitä tulee sitten tarinaan, niin ei se kyllä minuun juuri iskenyt. Jotenkin tuli sitä katsoessa mieleen, että elokuva on tehty enemmänkin lapsia ajatellen ja siten elokuva tuntuikin omaan makuuni vähän kuivalta, ja jos totta puhutaan, niin en minä tiedä, saavatko lapset tästä sen enempää irti. Toki, historiassa seikkailtiin siellä täällä ja elokuvassa oli jopa pääpahis, mutta jotenkin väkinäiseltä tuntui meno kautta elokuvan. Elokuvan lopetuskin oli ihan älytön veto. Pieniä positiivisia hetkiä elokuva kyllä tarjosi.

Näyttelijöistä nyt niin osaa mitään sanoa, kun valtaosa pääosan esittäjistä kun kuitenkin oli näitä kääpiöitä, jotka kyllä jäivät aika vaisuiksi. Kevin ei paljon paremmaksi pistänyt. Mitä tulee sitten Cleeseen ja Conneryyn, niin siinähän he menivät samalla kun muutkin sivuosissa olevat.

Pisteitä: 2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti