lauantai 28. helmikuuta 2009

Pasila - 1. kausi

Alkuperäinen nimi: Pasila - 1. kausi
Ohjaus: Atte Järvinen
Käsikirjoitus: Atte Järvinen
Pääosissa: Jani Volanen, Kari Hietalahti, Juho Milonoff
Valmistusmaa: Suomi
Ilmestymisvuosi: 2007


Hulvaton suomalainen piirrossarja Pasila seuraa pasialaisen poliisiaseman varsin epätavallista arkea keskushahmonaan tuttia imevä rikospoliisi Kyösti Pöysti. Hänen tapansa ratkoa rikoksia ei aina miellytä hänen pomoaan lääkkeitä napsivaa Rauno Repomiestä, vaikka Pöystin kollega Neponen pitääkin Pöystiä nerona. Muita sarjan henkilöitä ovat elämää varsin jännänä pitävä Pekka Routalempi, varsin miehinen Helga sekä Huomenta Suomen Lauri Karhuvaaraa parodioiva Huomenta Ihmiset -ohjelman juontaja Juhani Kontiovaara.

Pasila ei kerännyt ensimmäisellä kaudellaan kovinkaan paljon katsojia, mutta sittemmin siitä nousi varsinainen netti-ilmiö, mikä takasi sittemmin sarjalle toisen kauden sekä DVD-julkaisun. Myönnän katsoneeni jakson Pasilaa silloin aikoinaan, mutta syystä tahi toisesta totesin sen epähauskaksi (ehkä "Suomen South Park" -ennakkohypetys tuotti pettymyksen). Annoin kuitenkin uuden mahdollisuuden kakkoskauden alla ja katsoin pari jaksoa Youtubesta ja huomasin, että pystyin suhtautumaan sarjaan nyt omana itsenään, enkä siis yritäkään verrata sitä mihinkään muuhun sarjaan, mihin ei ole toisaalta mitään syytäkään ja hommasin sarjan DVD:llä.

Vaikka pidänkin Pasilaa onnistuneena suomalaisena animaatiosarjana nimenomaan hurtin huumorinsa ansiota, niin onhan se myönnettävä, että on sarjassa heikkoutensakin. Tai no, suurin heikkous on sarjan tietynlainen epätasaisuus. Toisinaan tulee eteen oikein hyviä jaksoja, mutta sitten taas on jaksoja, jotka ovat korkeintaan kohtalaisia. Toisaalta jos laatu olisi koko ajan yhtä hyvää, niin voisihan se olla niinkin, että sitten puuttuisivat ne huippujaksotkin. Ehdottomasti ekan kauden paras jakso on Algamis (joskin häviää tämän kirjoituksen kirjoitushetkellä tuoreimmalle jaksolle, Salaviinalle). Muitakin mainittavia jaksoja ovat ilmestymisjärjestyksessä Vasikka, Kiinalainen työvoima, Vanhempainyhdistys, Linnoittautuneet vanhukset, Reetta Ruusu, Phil Collins -darra sekä Laillinen bordelli. Tämä ei tarkoita sitä, että loput olisivat umpihuonoja, mutta eivät olleet yltäneet yhtä hauskoiksi kuin edellä mainitut, vaikka on niissäkin kyllä hetkensä.

Huumorihan sarjassa on kuitenkin tärkeintä ja sitä kyllä riittää niin suorina vitseinä kuin satiiriksi piilotettuina. Sarja kuvaa paikoittain oikein sujuvasti ja siten hauskalla tavalla nykyajan ilmiöitä kuten larppausta ja Kiina-ilmiötä. Sarjassa on myös toistuvia vitsejä, kuten Repomiehen sekoaminen ja Routalemmen jännän hokemiset, joskin enemmän kuin itse hokema minua naurattaa ne Routalemmen perustelut sille, miksi jokin asia sattuu olemaan jännä.

Pisteitä: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti