keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Project 1001, osa 4/1001: Ringu

Alkuperäinen nimi: Ringu
Ohjaus: Hideo Nakata
Käsikirjoitus: Hiroshi Takahashi
Pääosissa: Nanako Matsushima, Hiroyuki Sanada, Rikiya Otaka
Valmistusmaa: Japani
Ilmestymisvuosi: 1998


Joukko nuoria saa surmansa viikko sen jälkeen, kun ovat katsoneet mystisen videonauhan. Nuori toimittaja Reiko Akasawa (Nanako Matsushima) kiinnostuu tapauksesta ja metsästää nauhan käsiinsä. Hän katsoo tallenteen, jonka jälkeen hänen puhelimensa soi ja vastattuaan soittaja kertoo Reikon kuolevan viikon päästä. Tästä alkaa taisto aikaa vastaan ja Reiko lähtee selvittämään mysteerin taustoja pelastuakseen kuolemalta, jonka aikana sekä hänen ex-miehensä Ryushi (Hiroyuki Sanada) sekä poikansa Yoichi (Rikiya Otaka) katsovat videonauhan.

Ringu on se alkuperäinen Ring-elokuva, josta koko Ring-ilmiö alkoi saaden uusintaversioinnit niin Koreassa kuin Hollywoodissakin ja tuotti lukuisia jatko-osia . Tätä ennen olin nähnyt nimenomaan tuon Hollywood-version ja muistaakseni pidin sitä ihan kohtuullisena tuotoksena. Tästä alkuperäisestä Ringu-elokuvasta taisin pitää vähän sitäkin enemmän.

Tarina oli selkeästi kauhuelokuvamainen, mutta tyypilliseksi tusinakauhuelokuvaksi Ringu ei missään nimessä typisty; sen verran kiinnostavia jippoja oli elokuvassa. Jo se, että mysteerin taustalla on kunnon tarina eikä mitään pintaraapaisua, jonka voisi typistää pariksi virkkeeksi, tekee tarinasta jo maittavan. Ringussa ei ole myöskään mitään verellä mässäilyä - mikä sekin olisi okei, jos se perusteltaisiin "kunnolla" - eikä kuoleman varsinainen aiheuttajakaan selviä katsojille kovinkaan nopeasti. Myös mysteerin avain pysyi piilossa melkein loppuun asti, vaikka totta puhuen keksinkin tuon ratkaisun muutamia hetkiä ennen Reikoa. Itse loppukin oli karulla tavalla tyylikäs ja päällimmäisenä jäikin mieleen, miten lopussa alkavan ketjun voisi katkaista "onnistuneesti".

Pisteitä: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti