tiistai 20. tammikuuta 2009

Cat o' Nine Tails

Alkuperäinen nimi: Il Gatto a nove code
Ohjaus: Dario Argento
Käsikirjoitus: Dario Argento, Luigi Collo, Dardano Sacchetti
Pääosissa: James Franciscus, Karl Malden, Catherine Spaak
Valmistusmaa: Italia/Ranska/Länsi-Saksa
Ilmestymisvuosi: 1971


Geenitutkimuslaitos Instituutissa tapahtuu murtoyritys ja sokea ex-lehtimies Franco Arno (Karl Malden) kiinnostuu tapauksesta ja alkaa selvittämään tapahtumien kulkua toisen lehtimiehen Carlo Giordanin (James Franciscus) kanssa. Tutkinnan edetessä asioista jotain tietävät saavat vähitellen surmansa, sillä joku vaanii taustalla ja lopulta vaara kohdistuu myös Arnon veljentyttäreen Loriin.

Cat o' nine tails oli ihan hyvä elokuva, jos sitä ajatteli trillerinä eikä kauhuna, jollaiseksi dvd-kotelo elokuvan genren määritteli. Kauhuelementtejä tässä kyllä oli joitakin, mutta vajaa kaksituntisessa elokuvassa ne jäivät kyllä niin vähäisiksi, ettei tätä tahdo hyvälläkään tahdolla kutsua kauhuelokuvaksi.

Elokuva itsessään oli ihan mukavaa kauraa ja itsekin mietin syyllistä kauan, sillä se olisi loppujen lopuksi voinut olla melkein kuka tahansa. Saipahan elokuva myös minut harhautettua ainakin kerran, ellei kahdestikin. Giordanin ja Arnon tutkimuksia seurasi ihan mielellään, vaikka tarina ei sinänsä kovin omaperäinen ollut, jos sellaiseksi ei laskettu Arnon sokeutta. Ne muutamat kauhuelementit (tappajan vaanimiset) tarjosivat nekin ihan kivan lisän elokuvalle. Loppu oli ehkä vähän tönkkö, mutta muuten elokuvan aikana ei päässyt tylsistymään, joskaan ei se kyllä tarjonnut myöskään mitään oleellisesti uutta.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti