maanantai 29. joulukuuta 2008

Nuori ja viaton

Alkuperäinen nimi: Young and innocent
Ohjaus: Alfred Hitchcock
Käsikirjoitus: Charles Bennett, Edwin Greenwood, Anthony Armströng ym.
Pääosissa: Derrick de Marney, Nova Pilbeam, Percy Marmont
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Ilmestymisvuosi: 1937


Nuori näyttelijätär löytyy surmattuna rannalta ja rannalta apua pyytämään lähtenyttä Robert Tisdallia (Derrick de Marney) syytetään murhasta, eikä asiaan auta lainkaan se, että Tisdall perii näyttelijättäreltä suuren summan rahaa. Puhdistaakseen maineensa hän pakenee oikeudenkäynnistä ja lähtee oikean syyllisen perään ja saa avukseen poliisipäällikön tyttären Erican (Nova Pilbeam), joka uskoo Tisdallin syyttömyyteen.

Viikon Hitchcockina nähty Nuori ja viaton on aika perinteinen "syyttömänä syntynyt" -tarina. Tämä ei sinänsä haittaa, sillä tarinassa oli tarpeeksi imua kantamaan elokuva loppuun asti. Kuulustelutilanne oli hivenen kömpelö, mutta muuten kyllä jaksoi hyvin loppuun asti ja Tisdallin ja Erican ns. road tripiä seurasi ihan mielellään. Sen jälkeen kun Old Will (Edward Rigby) tuli kuvioihin, elokuva muuttui entistäkin mielenkiintoisemmaksi. Pääkonna silmien räpsymisineen oli varsin hitchcockmainen pahis, mutta jotenkin tuli mieleen, että konna räpsytti silmiään, kun muuta hyvää keinoa ei murhaajan löytämiseksi keksitty. Ei tämä kuitenkaan haitannut juurikaan, mutta ei ollut myöskään ihan sitä parastakaan Hitchcockia.

Vielä pitää erikseen mainita loppukohtauksen valkoiset soittajat, joiden kasvot oli meikattu mustiksi, jotta he kävisivät mustista soittajista. Tätä ei voisi tehdä nykyaikana!

Pisteitä: 3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti