tiistai 30. joulukuuta 2008

Evil Dead II

Alkuperäinen nimi: Evil Dead II
Ohjaus: Sam Raimi
Käsikirjoitus: Sam Raimi, Scott Spiegel
Pääosissa: Bruce Campbell, Sarah Berry, Dan Hicks
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1987


Evil Deadin jatko-osassa pahat voimat jatkavat rellestämistään. Ykkösosasta tuttu Ash (Bruce Campbell) palaa mökkiin tyttöystävänsä kanssa. Mökin omistajalta on jäänyt mökkiin nauha, jossa hän lukee Kuolleiden kirjasta peräisin olevaa loitsuja ja pian onkin piru taas merrassa. Kun mökkiin vielä saapuu omistajien tytär muutaman mun henkilön kanssa, niin verilöyly on valmis.

Evil Dead oli ihan kohtuullinen kauhupläjäys ja jos totta puhutaan, odotin tästä samanmoista katseluelämystä, mutta ihan sellaista en saanut. Tämä ei tehnyt leffasta kuitenkaan huonoa. Evil Deadin pystyi vielä kategorioimaan kauhuksi, mutta tämä meni enemmän komedian puolelle. Puolet elokuvasta kun tuli melkein naurettua sen verran paljon, että tätä enemmän olen tainnut nauraa kauhuelokuvien puolella vain The Gatea katsellessani. Oli kuin Evil Dead 2 olisi ollut parodia lajityyppinsä elokuvista ja siten tietenkin myös ensimmäisestä osasta.

Tarinasta on vähän vaikea sanoa mitään, kun elokuvassa tarina ei ollut oikeastaan edes sivuosassa, korkeintaan statistin roolissa. Pääosaa näyttelivät groteskit erikoistehosteet ja verellä mässäily. Nimenomaan nämä epäkuolleet tekivät elokuvasta niin hauskan, mikä lienee toki ollut tarkoituskin, vaikka moni ykkösosan fani on saattanutkin pettyä ja karvaasti. Elokuva oli täysin absurdi jopa kauhuelokuvan mittatikulla ja absurdiuden huipensi elokuvan huikea loppu. Parasta elokuvassa oli juuri se, että miljöö näytti nimenomaan kauhuelokuvamiljööltä ja näyttelijätkin näyttelivät kauhua, ei komediaa muka-nokkelien vitsien kera (vrt. Scary Movie), mutta silti elokuva on saatu tuntumaan - tarkoituksella - enemmänkin komedialta kuin kauhulta.

Jos haluaa nähdä hyvän kauhuelokuvan, Evil Dead 2 kannattaa jättää väliin, mutta jos sen sijaan haluaa saada kauhuelementtejä sisältävän komedian, niin Evil Dead 2 saattaa olla sinun elokuvasi.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti