lauantai 15. marraskuuta 2008

Predator - Saalistaja

Alkuperäinen nimi: Predator
Ohjaus: John McTiernan
Käsikirjoitus: Jim Thomas, John Thomas
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Bill Duke
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1987


Elokuva kertoo Arnold Schwarzeneggerin johtamasta erikoisjoukkueesta, joka lähetetään viidakkoon pelastamaan sissien vangitsemia panttivankeja. Viidakossa he sitten huomaavat, etteivät sissit olekaan heidän suurin uhkansa, vaan suurin uhka tulee... tuolta jostakin.

Minulla meni noin 24 vuotta elämästäni, ennen kuin näin Predatorin ensimmäistä kertaa eli joskus viime vuonna(ko), kun tuli vuosien tauon jälkeen televisiosta. En ollut tiennyt siitä etukäteen juuri muuta kuin sen, että siinä on Schwarzenegger ja siinä on joku saalistaja. Itse asiassa luulin nuo 24 vuotta, että nimenomaan Iso-Arska olisi se saalistaja, mutta onneksi näin ei ollut.

Tämä ei ole Schwarzenegger-elokuva. Tämä on elokuva, jossa Schwarzenegger on mukana. Toki alku ja loppu on aikamoista Schwarzeneggerin näytöstä, mutta siitä asti, kun tiimi lentää viidakkoon siihen asti, kun Billykin viimein kuolee, Schwarzenegger on mielestäni aika tasaveroisessa asemassa muihin tiimin jäsenten joukossa. Toki hän oli joukon johtajana hivenen muita enemmän edellä, mutta hän ei ollut sillä tavalla esillä kuin monissa muissa Schwarzenegger-elokuvissa. Tämä oli yksi elokuvan selvästi positiivisista puolista.

Elokuva miellytti muutenkin. Tiimin jäsenet eivät olleet mitään aivottomia tyhjäpäitä, vaan heillä kaikilla oli oma persoonansa. Lisäksi tarinaa vietiin eteenpäin kivasti eikä tätä saalistajaakaan näkynyt pitkään aikaan, vaikka työnsä tulivatkin nopeasti tutuiksi, joskin tarina ei kyllä ollut ehkä se kaikkein omaperäisin; viihdyttävä kyllä. Viidakko oli mitä paras paikka tämänlaiselle elokuvalle, ja viidakon melkein voisi nimetä yhdeksi pääosanesittäjäksi. Tunnelma oli välillä hyvinkin ahdistava kiitos juuri viidakon. Tietenkin lopun arskailu meni vähän yli, mutta silti tämä on yksi Schwarzenegger-suosikeistani.

Pisteitä: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti