tiistai 4. marraskuuta 2008

Aprillipäivä

Alkuperäinen nimi: April Fool's Day
Ohjaus: Fred Walton
Käsikirjoitus: Danilo Bach
Pääosissa: Deborah Foreman, Leah Pinsent, Griffin O'Neal
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1986


Aprillipäivään ei ole enää kuin vajaa viisi kuukautta, joten siten olikin hyvä aika katsoa päivän teemaa mukaileva elokuva. Mitä odotin saavani kansikuvan perusteella? Tiivistunnelmaisen kauhujännärin tältä vuosituhannelta, jossa mikään ei ole mitään, miltä näyttää. Mitä sain? Samoja vanhoja kliseitä kierrättävän kauhuleffan teinikauhun kultaiselta 80-luvulta.

Niin, elokuva kertoo joukosta nuoria, jotka menevät aprillipäivän aikoihin viettämään viikonloppua yhden nuoren vanhempien omistamaan kartanohotelliin. Kuinka sopivasti hotelli sijaitsee saarella, josta ei niin vain päästä pois. Nämä nuoret pitävät ensin hauskaa aprillipäivän merkeissä, kunnes tapahtuu jotain ikävää ja yksi nuorista joudutaan kiidättämään pois. Tämä ei latista jäljelle jääneiden tunnelmaa juurikaan, kunnes yksi nuorista toisensa jälkeen saa epäilyttävissä merkeissä surmansa.

Yleensä en ole kiinnostunut elokuvien ohjaajista tai käsikirjoittajista, mutta nyt myönnän, että oli pakko käydä katsomassa IMDB:stä, mitä muita ohjaustöitä Waltonilla on kontollaan. En voinut olla kuin tyytyväinen huomatessani, ettei niitä ole loppujen lopuksi kovin montaa. Aprillipäivä kun on kaikkea muuta kuin hyvä elokuva. Elokuvan juoni on moneen kertaa nähtyä huttua, ö-luokan näyttelijät napattu suoraan ilmaisutaidonlukioiden karsijoiden joukosta ja loppuratkaisun osasi päätellä elokuvan nimestä jo elokuvan alkuhetkillä. Olen suuri käytännönpilojen ystävä, joten elokuvan alkupään aprillipilat hotellissa ansaitsevat sentään kiitosta, vaikka olivatkin loppujen lopuksi aika perinteisiä piloja. Ne sentään viihdyttivät muuten aah niin tylsää leffaa.

Pisteitä: 1,5/5

2 kommenttia:

  1. Mielestäni kyseinen leffa ei ole niin huono kun se osaa sijoittaa aikaan eli 80-lukuun ja sen teinikauhugenreen. Muistan itse katsoneeni sen 80-luvulla lukioikäisenä ja tuolloin se tuntui hieman viihdyttävällä tavalla "kauhistuttavalta". Varmasti sen katsominen nyt ei tekisi samanlaista vaikutusta, mutta 80-luvulla aika oli toinen ja oma ikäkin paljon nuorempi.

    VastaaPoista
  2. aivan paska leffa se on komedia eikä kauhu

    VastaaPoista