keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Scream 3

Alkuperäinen nimi: Scream 3
Ohjaus: Wes Craven
Käsikirjoitus: Ehren Kruger
Pääosissa: Courteney Cox Arquette, Neve Campbell, David Arquette
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2000

Aah, Scream. Tuo yksi suosikeistani "uudemman ajan" kauhuleffasarjojen saralla. Ei viimeisen 15 vuoden aikana montaa sellaista kauhuleffasarjaa ole tullut, jossta oikeasti pitäisin. Itse asiassa tällä hetkellä tulee Screamin lisäksi mieleen vain Saw, vaikkei pari viimeisintä (III ja IV) niin huippuja enää olleetkaan (Saw V:n menen katsastamaan huomenna, joten siitä tulossa arvostelua ihan piakkoin). Kaikki Final Destinationit ja I know what plaa plaa plaat -leffat yrittävät vain lentää Screamin siivellä siinä kuitenkaan täysin onnistumatta.

Sidney on paennut kaiken maailman pahuutta johonkin metsäkartanoon ja vain aniharva tietää, missä hän todellisuudessaan on. Samaan aikaan Hollywoodissa on meneillään Woodsboron murhista kertovan trilogian Stab 3:n kuvaukset ja siellä alkaa sitten oikeasti sattua ja tapahtua, kun elokuvan näyttelijöitä alkaa tuttu maskipää taas murhaamaan ja niin ovat taas kohta Sidney, Gale ja Dewey yhdessä. Vaan kuka on piiloutunut maskin taakse tällä kertaa ja miksi?

Niin, Scream 3, trilogian päätös. Wes Craven vanhana konkarina tuntee kauhuelokuvat kuin omat taskunsa ja olikin saanut tähän kolmanteen osaan monia lajityypille ominaisia jippoja, joita sitten selitettiinkin pääasiassa Jamie Kennedyn johdolla kiitettävästi. Tämä on yksi Scream-leffojen suoloista. Kerrotaan lajityypin tyypilliset juonenkäänteet ja sitten toteutetaan ne. Kuten nyt esimerkiksi tämä "trilogian viimeisessä osassa säännöt muuttuvat jne." Nämä tuovat Screameihin juuri sitä jotain, mikä saa viihtymään elokuvien parissa.

Ei sillä, ei kaikki Screamit täysin samalla viivalla ole ja ehkä Scream 3 onkin trilogian heikoin osa, vaikka lajityyppinsä (teinikauhu) edustajana ihan hyvä sellainen. Jotenkin tuntui, että elokuva oli kasattu kokoon väkinäisesti vain, jotta saataisiin tehtyä elokuvasarja nimenomaan trilogiaksi. Elokuva ei tahtonut sillä tavalla pysyä kasassa kuin trilogian kaksi ensimmäistä osaa, mutta ei se niin huonostikaan mennyt. Jotenkin Sidneyn äidin nostaminen yhdeksi taustahahmoksi oli vaan niin keinotekoisen tuntuista, että huh huh.

Pisteitä: 2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti