lauantai 11. lokakuuta 2008

Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta

Alkuperäinen nimi: The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
Ohjaus: Andrew Dominik
Käsikirjoitus: Andrew Dominik
Pääosissa: Brad Pitt. Casey Affleck, Paul Schneider
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2007


Porin Kinokellari -antia taas kerran. En tiennyt elokuvasta etukäteen juuri mitään paitsi tietenkin aiheen, mutta se nyt selvisi jo nimestä ja se riitti. Aihe kiinnosti jonkin verran, joten päätin mennä katsomaan. Ties vaikka olisi jäänyt kokonaan näkemättä, jos elokuva olisi tullut normaaliohjelmistossa, joten ehkä parempi näin. Sen minä vaan sanon, että on taas elokuvaa nimellä siunattu, joskaan eihän tämän leffan nimi sentään ihan pahimmasta päästä ole sentään.

Tarinassa seurataan Jesse Jamesin (Brad Pitt) joukkoa sen jälkeen, kun Robert Ford (Casey Afflect) liittyy porukkaan. Tarina etenee melko johdonmukaisesti ryöstelyjen ja piileskelyjen jälkeen siihen odotettuun salamurhaan sekä Robert Fordin loppuun.

Lännenelokuvat eivät ole perinteisesti ole olleet suuria suosikkejani, eikä tämäkään nyt ihan täysin iskenyt. Sen verran voin kuitenkin sanoa, että nämä viime aikoina ilmestyneet länkkäriteemaiset elokuvat ovat olleet jo lähtökohtaisesti huomattavasti kiinnostavampia kuin "ne vanhat". Enhän minä edes ole nähnyt niin monia länkkäreitä, mitä nyt muutaman Clint-pätkän sekä Brokeback Mountainin. Kyllähän tämän nyt katsoi, mitä nyt taas vähän pituudesta jaksan jauhaa. Ehkä vähäsen olisi voinut tiivistää tätäkin. Brad Pitt oli ihan hyvä Jessenä eikä Caseynkään roolisuoritus haitannut. Nykyisenä luotijuna-aikana oli jotenkin vaikuttavan näköinen se junanryöstökohtaus, jossa Jesse James jää seisomaan sen junan eteen esteen päälle. Toki, eihän junien nopeudet olleet mitään tuohon aikaan (jolloin pysähtyminenkin oli nopeampaa) verrattuna nykynopeuksiin, mutta silti: se näytti todella huikealta. Noin muuten elokuvasta puuttui todelliset kohokohdat ja se menikin silleen tasaisen vahvasti eteenpäin.

Pisteitä: 3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti