lauantai 18. lokakuuta 2008

Hallam Foe

Alkuperäinen nimi: Hallam Foe
Ohjaus: David MacKenzie
Käsikirjoitus: David Mackenzie, Ed Whitmore
Pääosissa: Jamie Bell, Sophia Myles, Ciarán Hinds
Valmistusmaa: Englanti
Ilmestymisvuosi: 2007


Hallam Foe on nuori mies, joka äitinsä kuoleman jälkeen etääntyy muusta perheestään ja käytännössä muuttaa talonsa pihalla olevaan puumajaan. Siellä hän tarkkailee muita ihmisiä kiikareilla ja merkitsee tirkistelykohteistaan huomioita päiväkirjaansa. Jäätyään kiinni vihaamalleen äitipuolelleen tämä kiristää Hallamin lähtemään pois kotoa. Miten Hallam selviää tyhjätaskuna Lontoossa ja millaisiin seikkailuihin johtaakaan Hallamin tirkistelyharrastus?

Kinokellarissa nähty Hallam Foe jätti vähän kahtiajakoiset fiilikset. Toisaalta Hallam Foen tirkistelyn harrastaminen oli vähän ahdistavaa katsoa, mutta toisaalta Hallam oli sen verran sympaattiinen hahmo, että sitä helposti oli sen puolella ja toivoi pojalle kaikkea hyvää. Minulle ennestään tuntematon - en ole nähnyt vieläkään Billy Elliotia monista yrityksistä huolimatta - Jamie Bell oli roolissaan juuri sen verran hyvä, että se sai sympatiat puolelleen.

Itse elokuva oli ok, vaikka eihän siinä paljon loppujen lopuksi tapahtunut. Hallam Foe tirkistelee siellä täällä, tekee töitä ja angstaa äitipuolelleen, mutta eipä paljon muuta. Kuitenkin tämän seuraaminen oli ihan mukavaa pääosin. Elokuvasta kyllä jäi päällimmäisenä mieleen, että tirkistely kannattaa, sillä siten pääsee panemaan. Hallamin Lontoon tirkistelynkohde Kate (Sophia Myles) on kyllä siitä pervo tapaus, että hän antaa Hallamille tämän tirkistelyt anteeksi. No, maailmaan mahtuu kummallisia ihmisiä.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti